Justícia i Pau i Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura (ACAT) organitzaran dos actes a Girona per commemorar el Dia Internacional en Suport a les Víctimes de la Tortura, que se celebra el 26 de juny.

Per començar, el dia 25, a les vuit del vespre, es farà una vetlla de pregària ecumènica a la parròquia ortodoxa de la Mare de Déu de la Tendresa (plaça Sant Pere, número 22).

El dimarts 30 de juny, a partir de les set de la tarda, la Casa de Cultura serà l'escenari d'un videofòrum sota el títol La pena de mort avui, que es farà a partir del documental La espalda del mundo. A continuació s'obrirà un debat moderat per Jaume Pera, membre de Justícia i Pau.

Ja fa temps que l'ACAT treballa per acabar amb la tortura arreu del món. L'associació, fundada a França l'any 1974 per dues dones protestants i que actualment té presència a una trentena de països, és una organització internacional no governamental i ecumènica: reuneix tots els cristians (catòlics, protestants, ortodoxos, anglicans i quàquers) en una mateixa tasca i en pregàries periòdiques.

Entre les activitats de l'ACAT hi ha l'organització de xerrades d'informació i denúncia, així com intervencions en mitjans, articles d'opinió i publicació de documents i material pedagògic. D'altra banda, també ofereix suport a les víctimes, fa peticions als governs per millorar el respecte dels Drets Humans, envia informes a instàncies internacionals, col·labora amb altres organitzacions que lluiten a favor dels Drets Humans tant dins com fora de l'Estat i prega pels torturats, els torturadors i els seus respectius familiars. Entre les seves peticions hi ha la de suprimir, en l'àmbit europeu, la incomunicació dels detinguts.