Els preus públics dels crèdits universitaris del pròxim curs 2015-2016 seran els mateixos que a l'actual que està a punt de finalitzar, mentre es continuarà bonificant els graus d'enginyeries a través de les Beques Equitat de la Generalitat. En un comunicat, la Secretària d'Universitats va informar ahir que el decret de preus públics universitaris per al pròxim curs no aplicarà l'actualització de l'IPC, que és zero, ja que es pren com a referència l'índex interanual de maig a maig.

Així, per tercer any consecutiu, els preus dels crèdits matriculats per primera vegada seran els mateixos: 25,27 euros per als estudis de coeficient A; 35,77 euros per als de coeficient B; i 39,53 per als de coeficient C.

També es mantenen els preus en les repeticions de matrícula, màster, doctorats i serveis acadèmics administratius.

En aquest sentit, UGT de Catalunya va denunciar ahir aquesta congelació dels preus i va reclamar que es torni als de l'any 2011, en considerar que els estudis universitaris es paguen entre un 69 % i un 291 % més cars des que es va iniciar el procés d'implantació dels nous plans d'estudis universitaris adaptats a l'espai Europeu d'Ensenyament Superior.

Respecte a les Beques Equitat de la Generalitat, Universitats informa que es mantindrà la bonificació a les enginyeries que ja va aplicar el curs 2013-2014, i es bonificarà el 50 % a tots els estudiants que compleixen els requisits econòmics per ser beneficiaris de les beques del Ministeri d'Educació però que queden exclosos de les mateixes en tenir una nota d'entre 5 i 5,5.