Una vegada més s'ha demostrat que, ben organitzada, una iniciativa dirigida al públic familiar té l'èxit assegurat. Els Amics de les Arts, impulsors d'aquest Festivalot, s'ho han ben muntat i el premi és que ahir l'èxit, tant al Teatre Municipal com en la resta d'espais, va ser d'aquells que fan època. Durant tot el cap de setmana, a Girona, pares i fills de curta i no tan curta edat poden gaudir plegats de concerts i iniciatives musicals de primer nivell, en una iniciativa que dóna un al·licient més als molts arguments de primera que té la ciutat.

Potser mai fins ahir els Catarres havien actuat a 2/4 de 12 del matí. Aquesta era l'hora fixada per l'inici del primer concert del Festivalot al Teatre Municipal. Les entrades estaven exhaurides des de feia dies. El grup català va presentar bàsicament els temes dels seus últim disc, Big Bang, però tampoc va oblidar peces dels seus treballs anteriors ni peces que ja formen part de l'imaginari musical català com Jenifer. Tot en un format de concert de durada reduïda (uns 45 minuts), a un volum més controlat i amb un format pensat pel gaudi conjunt d'adults i nens.

En peu de guerra va ser el títol escollit per obrir el recital. De seguida la platea va posar-se en situació. El concert es va gaudir en un sospir. Dues hores més tard, també amb les localitats exhaurides, els Catarres tenien prevista la segona actuació del dia.

La primera jornada del Festival també va incloure, entre d'altres, actuacions gratuïtes a l'escenari de la plaça Independència, seguides per un nombrós públic des que de bon matí va obrir el torn Jordi Tonietti, i altres actuacions, com les de Joan Dausà, al Municipal. El Conservatori i La Mercè són els altres espais de referència de la proposta, que avui tindrà com a plat fort l'actuació dels seus impulsors, Els Amics de les Arts (11.30 i 14.00) al Teatre Municipal, amb tot el paper venut.

Per completar la proposta, el Festivalot també inclou tast d'instruments per als més petits, un itinerari musical per la ciutat, i un taller per aprendre a composar música amb ipads que es va fer ahir al restaurant Jardins de la Mercè.