La plaça de Sant Pere de Berga es va omplir ahir de gom a gom per gaudir de l'última Patum de Lluïment d'aquest 2015. Sota un fort sol, centenars de patumaires, molts d'ells famílies senceres, van acompanyar els "salts" de les comparses. La música, l'emoció i la solemnitat van ser un any més presents en aquesta festa popular que està documentada des del segle XV i que fa deu anys va ser declarada Patrimoni de la Humanitat.

Com és tradició, la baixada dels administradors, que actualment són quatre parelles que s'han casat aquest any, va donar el tret de sortida a la Patum de Lluïment de diumenge de Corpus. Després dels coets que a les deu del matí es van encarregar de despertar i avisar la població i de la Missa Major a les onze, va ser el torn de les comparses que amb les seves exhibicions van emocionar els patumaires que ho van seguir des de la Plaça de Sant Pere i els seus balcons.

Públic familiar

Com en totes les Patums diürnes, el públic era bàsicament familiar. Els "salts" dels Turcs i Cavallets, de les Maces i els Àngels, de les Guites, de l'Àliga, dels Nans Vells, dels Gegants i dels Nans Nous, van culminar amb les danses dels Gegants i les Guites en el Tirabol. El sol, espaterrant, va estar present durant tota la Patum de Lluïment.