Una abella que va quedar atrapada en uns instruments externs d'un avió de l'aerolínia Flybe va obligar el pilot a tornar a l'aeroport anglès de Southampton després de l'enlairament, segons va informar ahir la companyia aèria. L'aerolínia va assenyalar que el pilot del vol BE384, amb destinació a Dublín, va decidir tornar a l'aeroport divendres passat en detectar un "problema tècnic sospitós".

Un cop a terra, els tècnics van descobrir que l'insecte havia quedat atrapat en una peça externa d'uns instruments. "Flybe pot confirmar que el vol BE384 que viatjava a Dublín va tornar a Southampton. Tots els passatgers van desembarcar amb normalitat", va assenyalar una portaveu. La portaveu va puntualitzar que "la seguretat dels passatgers i de la tripulació és prioritari" i va lamentar els inconvenients causats pel retard del vol a arribar a destinació.

Els insectes poden provocar en alguns casos problemes en els avions, com va passar el 1996, quan unes vespes van bloquejar un instrument que mesura la velocitat en un vol Boeing 757 que es va estavellar després de sortir de la República Dominicana, recordaven ahir els mitjans britànics.