10 de juny de 2015
10.06.2015

Cristoforetti, la tuitera que va batre el rècord femení en òrbita

L'astronauta, que esgota els seus últims dies a l'ESA, no ha deixat de compartir el seu dia a dia a les xarxes

10.06.2015 | 07:31
Samantha Cristoforetti.

L'astronauta italiana Samantha Cristoforetti esgota els seus últims dies a l'espai després de convertir-se en la dona que més temps ha passat a l'Estació Espacial Internacional, un període en el qual ha tuitejat els detalls del seu dia a dia. Membre de l'Agència Espacial Europea (ESA, per les sigles en anglès), Cristoforetti emprendrà el seu retorn a la Terra a bord d'una nau Soyuz demà dijous al costat dels seus col·legues, el nord-americà Terry Virts i el rus Anton Shkaplerov.
El descens començarà a les 6.55 GMT per concloure dos-cents minuts després a l'estepa de Kazakhstan, on la italiana posarà novament els peus sobre la Terra després de passar 200 dies a l'Estació Espacial. En aquest temps, la italiana no ha estat aïllada, sinó que ha entaulat contacte directe amb el planeta mitjançant la xarxa social Twitter, en què és molt activa i que ha emprat per mostrar la seva rutina als seus més de mig milió de seguidors.
D'aquesta manera ha pogut donar resposta a preguntes que segurament moltes persones es fan, com la manera en què un cosmonauta se les arregla per menjar o per anar al bany, sempre mitjançant il·lustratius vídeos publicats al seu portal de Youtube.
Ahir, a tan sols dos dies del seu retorn, la italiana es despertava meravellada amb "les primeres ombres blavoses que anuncien el sol" quan es fa de dia i enviant una salutació a Turquia, ja que aquests moments l'estació orbital sobrevolava Istanbul i el mar de Màrmara. I és que, a més de centrar-se en saberuts experiments científics, la italiana ha tingut temps per compartir amb els terrícoles les impressionants imatges que prenia del planeta blau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona