12 de juny de 2015
12.06.2015

Adéu al popArb després d'onze edicions

L'organització anuncia que aquest serà l'últim any perquè no hi ha bon ritme de venda d'entrades

12.06.2015 | 13:46
Adéu al popArb després d'onze edicions

L'organització del popArb ha anunciat que aquesta serà la darrera edició del festival. Després d'onze anys, els impulsors han decidit posar fi a la cita musical perquè el ritme de venda d'entrades no permet assegurar la continuïtat del festival. Des de l'organització han defensat la qualitat d'una programació "tremendament interessant" com la d'enguany i apunten com a possibles causes de la poca venda d'entrades la "bombolla" de festivals que hi ha actualment, a l'IVA cultural, els problemes per cobrar les subvencions de les administracions i també una possible pèrdua d'interès del públic que, a més, ha de suportar els efectes de la crisi.


Després d'onze edicions, el festival popArb s'acomiada. Quan falten pocs dies per a la cita (el festival es fa els dies 26 i 26 de juny a Arbúcies), els organitzadors han anunciat que aquesta serà la darrera edició perquè no estan rebent la resposta que esperaven del públic. Com que la venda d'entrades no avança a bon ritme, això els fa veure que no poden garantir la continuïtat del festival.


Malgrat tot, l'equip del festival s'ha mostrat convençut que tots aquells que ja han comprat l'entrada i els que vulguin adquirir-la per acomiadar-se del popArb en l'onzena i darrera edició "gaudiran del millor final possible".

Enguany el popArb estrena una producció pròpia 'Cutting out the atlantic', que combina la música folk d'Eef Barzelay i Senior i el Cor Brutal, i quatre concerts amb format experimental. Es tracta de '#repteexperts', una jam session d'indie, la 'Nit del Caballo Cantador', improvisació vocal amb la participació del públic, 'Micro-Zènit', versió comprimida de veu i guitarra de 'Cénit' de Standstill i 'Anarquia és independència', on es barrejaran poesia, música i dansa.

Les possibles causes de la davallada

"Per sostenir un format com aquest creiem que cal la complicitat de l'escena i la premsa, la feina i la dedicació de molta gent, un públic atrevit que vulgui i pugui comprar entrades, institucions que apostin fort per un projecte pensat com un servei públic i un cert suport privat", ha valorat la directora, Anna Cerdà.


Segons argumenta la directora, hi ha diversos motius que poden explicar la davallada que ha experimentat el festival. Alguns d'ells serien la dificultat per trobar i mantenir patrocinadors, també el fet que el públic "està durament afectat per la crisi i atrapat en una certa bombolla de festival", els problemes per cobrar les subvencions de les institucions i l'IVA cultural.


Els organitzadors han recordat que el festival va néixer el 2005 per donar veu a la nova escena musical catalana -situada en circuïts més independents- quan llavors no era coneguda i també han volgut reconèixer el llegat que deixa el festival. "És per preservar tot aquest llegat, per no degradar-lo, que creiem que és el moment de parar, de celebrar tot el que hem fet, i de fer-ho plegats: volem aplegar-nos al popArb15 i felicitar-nos. Amb esforç, alegria i rauxa, tal com vam néixer, llançant-nos-hi de cap", clou el comunicat difós per l'organització.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona