Els escolars i estudiants aprofiten les darreres setmanes d'escola i viuen amb preocupació i neguit pels exàmens. Tot i això, segur que han començat a pensar en els propers mesos, els mesos d'estiu, amb les possibles visites, excursions, desplaçaments, llocs per passar uns dies de vacances, anades a la platja o muntanya... Per això us dono aquestes indicacions, amb la intenció que us serveixin per preparar l'estiu.

1. Les persones en primer lloc. Les activitats que programem han de contribuir a la realització de cada persona, i per això no podem oblidar totes les dimensions que són fonamentals per aconseguir-ho: l'afectiva, la comunitat familiar, la comunicació, la cultura, gaudir de la natura, la social, la religiosa i transcendent, la solidària. Tanmateix, no es pot pensar només en el propi benestar. Cal pensar en el "benestar" de tots aquells que fan camí amb nosaltres i que seran ben a prop nostre durant els propers mesos. Si no planifiquem pensant en l'altre i en els altres, potser tampoc no aconseguirem el que desitgem i necessitem. El "jo" sempre s'ha de pensar "amb els altres".

2. L'estiu ho ha de ser per a tota la família. Tot l'any viviu en família els qui teniu la sort de tenir-ne i assaborir-la dia a dia, amb els seus moments de goig, de preocupacions, de sofriment, d'esperança... Cal pensar en un estiu per a tota la família, que no vol dir que tothom faci el que vulgui o que pugui satisfer tots els seus desitjos, però sí que exigeix tenir present cada membre amb les seves necessitats, prioritats, afeccions i possibilitats. Tanmateix, es poden trobar molts moments per assaborir en pau la joia de la vida familiar, sense la pressió del dia a dia.

Un cert eslògan o consigna podria ser: "Un estiu per a la nostra família!".

3. Temps per assaborir la natura, la cultura... Certament, aquest temps és una oportunitat per gaudir de la natura. Per això cal aprendre a contemplar-la i a respectar-la. Contemplar va més enllà del simple mirar: exigeix admirar. A la platja, a la muntanya, al camp... exerceix la contemplació, gaudeix de tot el que se t'ofereix gratuïtament i descobreix la primera carta d'amor que Déu t'ha adreçat. Alhora, cal respectar la natura. [...] (Extret del full Parroquial d'aquesta setmana).