El ganxó Gerard Mas (1976) va ser premiat, dissabte al vespre, amb el primer premi del concurs d'Escultura 2015, que anualment convoca la Fundació Vila Casas de Palafrugell. L'artista de Sant Feliu de Guíxols va obtenir aquest reconeixement amb la seva obra Nano, mentre que el barceloní Lluís Carulla Ruiz va ser distingit amb un accèssit per la peça Partitura blava.

L'acte va tenir lloc al Museu d'Escultura Contemporània Can Mario de Palafrugell, on la directora d'art de la Fundació Vila Casas, Glòria Bosch, va fer públic el veredicte del jurat format per: el crític d'art Francesc Miralles, l'artista i guanyador de l'edició anterior Javier Garcés, el col·leccionista Antonio Sagnier, la gestora cultural Cristina Sampere i el president de la Fundació Antoni Vila Casas.

L'entrega dels premis va anar a càrrec del president de la Fundació, Antoni Vila, i del reelegit alcalde de la localitat baix empordanesa, Juli Fernández. L'artista guanyador va rebre una dotació econòmica de 15.000 euros, mentre que Carulla va ser obsequiat amb 3.000 euros. A més, a banda del guardó econòmic, Gerard Mas tindrà la possibilitat de mostrar les seves obres a l'espai Can Framis de Barcelona. A Palafrugell, la Fundació exposarà les obres seleccionades fins al 13 de desembre.