Més de 50.000 persones han signat la petició que està en marxa en la pàgina web www.change.org perquè deixin sortir de l'aeroport de Barcelona-el Prat a un cadell de gos que és a les instal·lacions des de divendres passat. L'animal, segons va informar un portaveu d'aquesta iniciativa, va arribar a l'aeroport de Barcelona divendres passat procedent de Nova York amb la documentació referent a les seves vacunes i altres requisits en regla però problemes en la lectura del xip identificatiu dificulten el seu accés al país. Mercedes López, una persona pròxima als propietaris del gos Buddy, va posar en marxa la iniciativa de recollida de firmes a Internet dissabte passat i ja suma més de 50.000 adhesions.

La petició es dirigeix al departament de Sanitat Animal de l'aeroport del Prat de Llobregat i al Ministeri d'Agricultura perquè "prengui mesures i solucioni la situació en què es troba el cadell". Segons la promotora de la iniciativa, Buddy va arribar a Espanya "amb tots els papers en regla" i havent passat tots els controls de sanitat corresponents en territori nord-americà però en anar a recollir-lo, la responsable de salut de l'aeroport els va informar que no es podien endur el cadell "per un problema en la lectura del microxip que permet la identificació de l'animal i verifica que ha complert amb tots els controls necessaris".

El gos és de procedència nord-americana i la seva propietària, que és espanyola, el va aconseguir en aquest país.

L'animal va arribar dissabte al matí però el xip no es pot verificar amb els lectors espanyols, davant la qual cosa l'aeroport ha proporcionat als propietaris tres opcions: la recerca pel seu compte d'un lector americà, sacrificar al cadell o retornar-lo als EUA. Els propietaris de l'animal asseguren que el gos és en una nau de l'aeroport dins d'un transportí.

El Govern hi busca sortida

Mentrestant, la delegació del Govern i la Generalitat busquen una sortida pel Buddy. El director de l'àrea d'Agricultura de la delegació del Govern, José Luis Guarga, va explicar que l'animal és a les dependències de l'aeroport, "amb totes les garanties", en espera de trobar una solució al problema.

L'animal va passar els pertinents controls per a la seva entrada a la Unió Europea: la comprovació del microxip, que tingui una edat superior a tres mesos i que estigui vacunat de la ràbia. "És un tema necessari per garantir la seguretat pública", segons Guarga.