17 de juny de 2015
17.06.2015

Un 60 % dels nens creu que tenir mascota ajuda a estimar els altres

El 90% dels enquestats es mostra disposat a dedicar part del seu temps a la cura d'un gat o un gos

17.06.2015 | 07:16

Un 60 % dels nens espanyols considera que relacionar-se amb animals els ajuda a estimar i respectar més les persones, segons l'estudi sobre "el vincle entre nens i animals de companyia a Espanya" que es va presentar ahir a Barcelona. L'estudi, finançat per la Fundació Affinity, revela que aproximadament, el 94 % dels nens espanyols diu sentir-se millor amb un animal de companyia a prop i que un 90 % està disposat a dedicar part del seu temps a la cura del seu gos o gat, mentre que el 80 % renunciaria a una joguina per donar-li i el 75 % s'aixecaria aviat per treure'l a passejar.
L'abandonament, el maltractament i el càstig són les principals preocupacions dels nens respecte al benestar dels animals, segons l'estudi, que forma part de la campanya "Junts creixem millor".
Segons opinen els nens, un 91 % dels gossos i un 78 % dels gats són feliços en la nostra societat, una felicitat que atribueixen al fet d'estar sa, gaudir de companyia de la família i jugar amb els seus propietaris, sentiments que els nens destaquen per damunt de coses més materials com tenir moltes joguines. De fet, un 94% pensa que els animals de companyia tenen sentiments.
Segons va explicar la directora de Fundació Affinity, Isabel Buil, "aquest escenari ofereix als educadors una gran oportunitat per treballar valors com l'amistat i la convivència, ja que és interessant comprovar que per als nens tot allò relacionat amb la interacció social i la salut és més important que, per exemple, tenir moltes joguines".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona