17 de juny de 2015
17.06.2015
40 Años
40 Años

Cercas és un dels guanyadors del premi literari Arcebispo Juan San Clemente, que s'atorga a Galícia

17.06.2015 | 07:16

Javier Cercas, Colm Toibin i Pedro Feijoo han estat els guanyadors de la XXI edició del premi literari Arcebispo Juan de Sant Clemente en les modalitats de llengua castellana, llengua estrangera i llengua gallega respectivament, segons la decisió del jurat donada a conèixer ahir a Santiago de Compostel·la.
En aquesta XXI edició del premi han estat finalistes, en la modalitat de llengua gallega, els títols: A lúa dóna colleita d'Anxos Sumai, Somnámbulos de Suso de Toro, i A memòria dóna choiva de Pedro Feijoo, imposant-se aquesta última per 5 vots enfront dels 3 de l'obra de Sumai i els 2 de la de l'escriptor gallec.
En llengua castellana El Impostor de Javier Cercas va aconseguir 12 vots enfront d'Así empieza lo malo de Javier Marías i El balcón en invierno de Luis Landero, cadascuna d'elles amb dos vots.
Finalment, en llengua estrangera l'obra guanyadora ha estat El testamento de María de Colm Toibin, que amb 4 vots s'ha imposat a Barba Azul d'Amélie Nothomb i Expo 58 de Jonathan Coe, amb 3 vots en cada cas.
En aquesta ocasió els alumnes que han format part del jurat pertanyen als instituts Xelmírez I de Santiago, Lucus Augusti de Lugo, Pintor Colmeiro de Silleda i Ferro Couselo d'Orense.
A més, per primera vegada, quatre instituts de països de la Unió Europea van formar part del jurat únicament en el cas del jurat de llengua castellana: Hockerill College de Londres (Regne Unit), Saint François Xavier de Vannes (Bretanya francesa), Grimmelshausen de Frankfurt (Alemanya) i l'Escola Secundària de Santa Corda Dao (Portugal).
Seixanta-un escriptors han participat fins aquesta setmana en el premi literari Arcebispo Juan de Sant Clemente, entre ells diversos dels més grans novel·listes contemporanis, tal és el cas de Mario Vargas Llosa, Milan Kundera, Antonio Tabucchi, Paul Auster i Haruki Murakami, alguns dels quals van recollir en persona el guardó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona