El Parc Astronòmic Montsec (PAM), situat al terme municipal d'Ager (Lleida), acollirà del 4 de juliol al 5 de desembre, el VI Cicle de Música sota les Estrelles. Entre les activitats programades per aquesta edició, hi haurà un total de set concerts íntims només per a 136 persones, així com la projecció de l'univers al planetari Ull del Montsec, del Centre d'Observació de l'Univers (COU), que té l'únic planetari Open 3D del món, inaugurat el passat mes de març. Com a activitat complementària, els assistents també podran veure directament els estels al Parc de Telescopis, annex al planetari del Parc Astronòmic Montsec.

El cicle, en el qual s'espera una afluència de mil persones, està organitzat pel Consell Comarcal de la Noguera, entitat gestora del Parc Astronòmic Montsec (PAM), i compta amb la col·laboració, entre altres, de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i l'Escola de Música de Balaguer.

Els concerts programats en aquesta edició són: Pull My Strings (rock) el 4 de juliol, Roger Mas (cançó d'autor) l'1 d'agost, Jordi Montañez (cançó d'autor) el 10 d'octubre, Xavier Monge Trio & Carme Canela (Jazz) l'11 d'octubre, Berta Puigdemasa (arpa) el 14 de novembre, i LleidArt Ensemble (música clàssica) i Cesk Freixas (cançó d'autor) el 5 de desembre.

Segons Salvador J. Ribas, director científic del parc, enguany "s'ha dissenyat un programa ampli, que incorpora estils musicals diferents per atreure el públic més divers, amb el denominador comú de poder gaudir d'una experiència única com veure les projeccions del planetari i alhora escoltar música de qualitat en directe".