Amb l'objectiu de donar a conèixer tot allò relacionat amb la gastronomia, la cultura, les tradicions o el paisatge natural, el periodista gironí Gil Costa ha impulsat la revista Costa Brava Excellence. "Escriure sobre la Costa Brava és com explicar una història d'amor" és la premissa d'aquesta ambiciosa publicació, segons consta en el seu primer editorial, que ja té des d'aquest mateix mes amb el seu primer número al carrer i està escrita en tres idiomes (anglès, francès i rus).

El primer número inclou, entre altres continguts, un extens reportatge sobre la Costa Brava -incloent la seva història, els racons més emblemàtics, la seva excepcional geografia o les seves tradicions-, articles gastronòmics sobre El Celler de Can Roca o el típic Bisbalenc de La Bisbal d'Empordà, el museu Dalí de Figueres, els vins amb denominació d'origen Empordà, la bellesa de les illes Medes, la platja del Castell de Palamós o una guia de moda.

Amb textos amens i fotografies de grans dimensions, Costa Brava Excellence aproparà la cultura genuïna als nombrosos estrangers que visiten la costa gironina durant els mesos d'estiu.