L'Ajuntament de Girona ha hagut de deixar en suspens un cicle de cinema a la fresca que s'havia de fer a la plaça de les Botxes de Girona, després que els exhibidors de les sales de cinema de Girona hagin fer arribar la seva irritació pel que consideren una competència deslleial i perquè el programa s'ha tirat endavant a esquenes d'ells.

L'Ajuntament va convocar per dimarts passat una roda de premsa de presentació del la "primera edició de Nits de Cine", a la qual es va anunciar la presència d'Aleix Freire i Albert Portal, però hores abans es va desconvocar la presentació sense més explicacions.

Diari de Girona ha pogut saber que els principals exhibidors de cine de la ciutat, Albéniz i Ocine, van molestar-se pel que consideren una competència "a la porta de casa", ja que la plaça de les Botxes està situada justament entre aquests dos cinemes. També ha molestat el fet que l'Ajuntament vulgui subvencionar les Nits de Cine amb 10.000 euros, la qual cosa introdueix el que per a ells és competència deslleial. L'alcalde, Carles Puigdemont, va indicar ahir que ara mateix no se sap si es faran les Nits de Cine.