22 de juny de 2015
22.06.2015

L'empresa de decoració Roche Bobois fitxa l'artista olotina Rita Martorell

La firma francesa distribuirà peces tèxtils creades en exclusiva
a partir d'obres de la pintora

22.06.2015 | 07:09
L'empresa de decoració Roche Bobois fitxa l'artista olotina Rita Martorell

L'artista olotina Rita Martorell, que ha exposat la seva obra en nombrosos països, s'ha incorporat a l'equip de creadors que treballen de manera exclusiva per a la firma de decoració i interiorisme Roche Bobois, entre els quals hi ha els prestigiosos dissenyadors de moda Jean-Paul Gaultier i Christian Lacroix. Valorada sobretot pels seus retrats de personalitats públiques, i amb una obra molt centrada en el cos humà, Rita Martorell es va introduir en el món de la decoració fa dos anys, de la mà de l'actriu espanyola Lola Herrera. Ara, la firma francesa Roche Bobois l'ha fitxat per al seu equip d'artistes i dissenyadors, i distribuirà peces tèxtils creades a partir d'obres de Rita Martorell. Els productes basats en les creacions de l'artista olotina (coixins i jocs de llit) es podran adquirir de moment a les botigues que Roche Bobois té a Girona, Barcelona, Madrid i Marbella.
Rita Martorell afronta aquest projecte com un repte paral·lel a la seva carrera artística, que continua amb nous retrats i noves obres de les seves sèries basades en el cos humà. "És un desafiament personal, una nova experiència de relació amb el públic i una manera d'ampliar horitzons", apunta, conscient que la incorporació al catàleg de dissenyadors de Roche Bobois li pot donar la possibilitat d'estar present en moltes més botigues de la firma arreu del món.
Nascuda a Zuric el 1971 però criada a Olot (Girona), on es va traslladar la seva família quan ella era molt petita, Rita Martorell és titulada en Arts i Oficis per l'Escola d'Art i Disseny la Massana, de Barcelona, i ha realitzat dues estades amb beques de formació a l'Escola d'Arts Decoratives d'Estrasburg i a l'Escola Regional de Belles Arts de Saint-Etienne, ambdues a França. La seva primera mostra individual va ser a Barcelona, l'any 1992. Des de llavors, la seva obra s'ha pogut veure en diferents exposicions, en ciutats com Girona, Barcelona, Madrid, Tel Aviv, Praga, València, Estrasburg, Montevideo, Santiago de Xile, Milà o Nova York. També va ser l'autora del cartell de les festes del Tura d'Olot de l'any 2012.
Una de les principals vessants de l'obra de Rita Martorell és el retrat. Entre les personalitats retratades per l'artista hi ha Eduard Punset, Marta Ferrusola, Josep Antoni Duran i Lleida, Rosa Valls Taberner, Baltasar Porcel, Josep Guinovart, Abel Matutes, Fernando Fernández Tapias, Fernando Morán, Gerardo Fernández Albor, Francesc de Borbó, Gunilla Von Bismark, Samuel Eto'o i ?Mi?chel Houellebecq.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit