Dissabte vinent a les 19.30 h, la Galeria Miquel Alzueta - Palau de Casavells, en col·laboració amb la galeria Toni Tàpies, inaugurarà una exposició d'obra gràfica d'Antoni Tàpies, amb peces des dels anys 90 fins al 2007.

Antoni Tàpies, reconegut com un dels més rellevants artistes de la segona meitat del s.XX, no va ser especialment conegut per la seva aportació al món de l'obra gràfica, tot i que aquesta fos rellevant i representés una part important de la seva feina. La mostra que s'inaugura al Palau de Casavells reivindica aquesta faceta del pintor, que comença l'any 1947 quan experimenta per primera vegada amb el burí. Antoni Tàpies va expressar en moltes ocasions la voluntat de difondre de forma massiva i accessible la seva obra a través d'edicions gràfiques. Per a Tàpies, la tècnica del gravat era un ventall de possibilitats per a experimentar. La seva obra gràfica, igual que la pictòrica, reflexa la immediatesa dels materials, del gest; la transmutació d'allò material al pla espiritual.

Edifici originari del segle XIV

Situat a Corçà (Baix Empordà), el Palau de Casavells és un edifici històric els orígens del qual es remunten al segle XIV. Es tracta d'una construcció fortificada que ha sigut des de residència de la jerarquia eclesiàstica, fins a refugi dels habitants en les successives guerres. L'espai, de gairebé tres mil metres quadrats, és un escenari idoni per al diàleg entre l'art contemporani i les peces úniques de mobiliari de diferents èpoques i estils.

Fa 10 anys que La Galeria Miquel Alzueta obre l'espai als mesos d'estiu.