El Vaticà va presentar ahir el document que guiarà el Sínode sobre la Família, en el qual apareix com a aspecte fonamental l'«art d'acompanyar» a les seves realitats, com els divorciats o les famílies amb membres homosexuals. Les discussions del Sínode, el proper mes d'octubre, estaran orientades per el document, que porta per títol «Instrumentum Laboris», redactat a partir de respostes de les conferències episcopals a un qüestionari enviat des de la Santa Seu i l'informe final del Sínode Extraordinari de l'octubre passat.

En el document destaquen dos temes que seran essencials en la propera assemblea: la situació dels divorciats i la de les famílies que compten amb integrants homosexuals. En el primer dels casos, la Santa Seu ha revelat que es dóna un «comú acord» sobre una «via penitencial», sota l'autoritat dels bisbes, per reintegrar a l'Església Catòlica als cristians divorciats que s'hagin tornat a casar, el que ha estat considerat d'obertura.

D'altra banda, l'Església Catòlica també estudia la possibilitat d'«acompanyar» a les famílies amb integrants homosexuals i que, tal com es va dir en el Sínode Extraordinari, «han de ser acollits amb respecte i delicadesa» i evitant qualsevol «discriminació injusta». «Seria desitjable que els projectes pastorals diocesans dediquessin una atenció específica a l'acompanyament de les famílies en què viuen persones homosexuals», afirma el document preparatori.