Aquest divendres a La Bisbal, per primer i únic cop de la gira commemorativa de 30 anys de carrera d'Els Pets, pujaran a l'escenari Les Llufes per repassar les cançons que han marcat la trajectòria del grup de Constantí. Annabel Gavaldà i Luciana Carlevaro s'han fet pregar una mica, però al final no han pogut resistir la temptació de tornar a compartir cançons amb la gent que encara les enyora cada cop que toquen els de Constantí. Serà dins el Festival ÍTACA a la plaça del Castell a partir de les 22 h.

I dissabte 27 de juny, Ítaca celebra 9 anys de Jazzpera amb Carles Benavent Un, dos, tres & Raynald Colom!!! Benavent és un dels músics de jazz més reconeguts de casa nostra que, a més, també ha fet grans aportacions al món del flamenc, ja que va ser el responsable de la introducció i la «normalització» del baix elèctric en aquest estil. Ho va fer acompanyant dos grans, Paco de Lucía i Camaron de la Isla, a principis dels 80. També ha tocat amb altres grans figures del jazz com Miles Davis o Chick Corea. A Ítaca, Carles Benavent vindrà acompanyat del pianista Roger Mas, i el percussionista Roger Blavia i comptarà amb una col·laboració molt especial: el trompetista Raynald Colom, considerat el Miles Davis català. Serà a la plaça Major de La Pera, a les 22 h.

A més en aquesta edició Ítaca aposta per la poesia i recupera la Poepera el diumenge a la plaça de l'Església de La Pera, a les 18.30 h. Aquest festival musical i poètic, comissariat per Fiona Morrison, té un caire festiu, amb autors molt variats i reconeguts, sempre dins la poesia més contemporània dels Països Catalans.