L'actriu i cantant Marujita Díaz va morir ahir als 83 anys a Madrid, a causa del càncer que patia. Amb Lola Flores i Carmen Sevilla va ser una de les tres grans estrelles de la cançó popular dels anys 50 i 60, convertint-se fins gairebé al final de la seva vida en la múrria i sexy de les folklòriques.

Va néixer a Sevilla el 27 d'abril de 1932 amb el nom de María del Dulce Nombre Díaz Ruiz, filla d'un extreballador del Teatre Apol·lo de Madrid. De nena va destacar per la seva afició al ball, la cançó i el teatre; ja amb onze anys va formar part d'un quadre artístic amb el qual va actuar com a còmica i amb el qual va estrenar el sainet Charito y el remendón. Més tard es va traslladar a Madrid, on va actuar en diversos teatres i en el Circ de Price, on va estrenar Luces de Madrid i va ser descoberta malgrat formar part del cor. En el Teatre Martín va participar amb un important paper en l'obra Yo soy casado, señorita, de Muñoz Román.

En 1950, la productora de cinema CIFESA li va oferir un contracte cinematográfic. Entre les seves pel·lícules més populars destaquen, entre altres, Dos angelitos negros, Y después del cuplé, La cumparsita i Carmen Boom. Però la pel·lícula que li va donar fama va ser Pelusa, que va produir ella mateixa. A aquesta va seguir La corista.

Com a cantant va conrear diferents estils com a cançó espanyola, cuplé, tango o sarsuela. Entre les seves cançons més recordades figuren títols com: Soldadito español, Banderita, La novia de España i Si vas a París papà.

En 1964 va contreure matrimoni amb el ballarí Antonio Gades, del qual es va separar l'any següent. En els últims anys va ser focus d'atenció per les seves relacions sentimentals. En 1999 va iniciar un romanç amb Dinio García, un jove cubà amb qui estaria fins a 2002.