El concert gratuït de l'organista Juan de la Rubia a la Catedral obre demà la quarta edició del Festival Nits de Clàssica de Girona, que es perllongarà fins al 15 de juliol. Una proposta artística eminentment clàssica, en un entorn tan únic i singular com el Barri Vell. El festival, sota la direcció artística de Víctor García de Gomar, el conformen 11 concerts amb artistes de qualitat indiscutible en el panorama nacional i internacional, parelles artístiques inèdites i concerts únics i exclusius. Rinaldo Alessandrini, Anne Sofie von Otter, Ian Bostridge, Tabea Zimmermann, Emma Kirkby o Alice Sara Ott són alguns dels noms destacats que actuaran en la quarta edició del festival

Rinaldo Alessandrini dirigirà la seva formació Concerto Italiano; la fascinant veu de Anne Sofie von Otter acompanyada del fortepianista Kristian Bezuidenhout; tres artistes excepcionals compartint escenari: Ian Bostridge, Steven Isserlis i Julius Drake; la mítica Emma Kirkby amb un dels grans llaütistes dels últims temps; un explosiu concert amb dos dels pianistes del moment: Alice Sara Ott i Francesco Tristano; Tabea Zimmermann, considerada com la millor violista del món, al costat del guardonat Javier Perianes; les veus de l'Ensemble Plus Ultra que omplirà la nau de la Catedral de polifonia vocal del XVI, o el virtuós organista Juan de la Rubia que tornarà a deixar la seva empremta a l'orgue de la Catedral.

Hi ha també una aposta pels joves músics i recerca de nous públics a través del concerts Obertura!, una proposta musical treballada conjuntament amb Joventuts Musicals de Girona.