Ja és oficial i imminent. El càsting de «Joc de Trons» serà aquest dilluns i dimarts (29 i 30 de juny) de 9 a 20 hores a la Fira de Girona. Així ho ha donat a conèixer aquest matí l'Ajuntament de Girona a través d'una piulada a Twitter amb el document de l'empresa del càsting, Modexpor Internacional, amb tots els requisits. I compte, perquè hi ha canvis importants, com la limitació de les persones que podran participar en el càsting: 1.200 homes i 1.200 dones que necessitaran una «invitació» que caldrà recollir «exclusivament» i sense excepcions durant el matí d'aquest dilluns 29 de juny.

Què estan buscant?

Homes i dones de 18 a 65 anys de totes les races (blancs, negres, asiàtics, mediterranis, caucàsics) i no s'accepten menors d'edat i tampoc a ningú amb tatuatges, sigui quin sigui.

Tindran preferència:

- Prims

- Homes amb bones condicions físiques (no culturistes)

- Homes amb el cabell curt/mitjà/llarg i dones amb el cabell llarg

- Les persones amb pentinats molt moderns seran eliminats del càsting

- Gent local de Girona i rodalia.

A més, segons l'empresa del càsting, en general es vol que el color del cabell sigui uniforme, sense metxes, i no s'acceptaran els colors de cabell verd, vermell, violeta, blau, rosa ni metxes californianes, entre altres.

Pel que fa als homes, «han d'estar preparats per deixar-se créixer o retallar la barba».

Com anar vestits al càsting?

Segons l'empresa, «tots els assistents han de portar pantalons curts i màniga curta perquè puguem veure els seus braços i cames».

Els dies del rodatge

«Tothom ha d'estar disponible per treballar a Girona entre el 3 i el 18 de setembre, ambdós inclosos». L'empresa especifica que els dies de rodatge «variaran en funció de les seves característiques» i que els dies de treball «seran molt llargs» perquè caldrà passar per «maquillatge, vestuari i perruqueria» amb unes hores de rodatge que variaran «en funció de les escenes que s'hagin de gravar».

Quant paguen?

Finalment, cal portar el DNI i el número de la seguretat social (que no és el de la targeta sanitària) i cal tenir els permisos de treball en ordre. A més, per cada dia de treball de rodatge, els extres rebran «50 euros nets en nòmina».