El quart Milestone Project ja ha deixat empremta a Girona i, per primer cop, ha estès el seu segell fins al sector est, en la que segurament sigui l'única manera que «Temps de flors » -ni que siguin pintades- arribi a barris com la Font de la Pólvora. Des del dia 13 de juny, artistes internacionals del conegut com a street art han decorat amb abstraccions, siluetes, colors i formes les parets que han escollit.

A més de murals de flors al barri de la Font de la Pólvora, les formes geomètriques de l'Eixample són algunes de les obres que deixa el quart Milestone. Un festival que ha portat a Girona artistes com Eltono, Pastel, Escif o Sam3 i que també ha potenciat l'espai de sota vies com una galeria d'art urbà.

Després de deixar enrere l'apartat musical, ara ja fa dues edicions, el Milestone Project s'ha projectat com un autèntic festival de l'art urbà. Amb la cultura i el pensament com a eina de renovació sociopolítica, el festival ha transformat, un any més, velles parets en desús i espais grisos de Girona en exponents del més genuí street art. Les seves, que van començar a prendre forma a partir del 13 de juny, ara ja són visibles a les parets dels barris de l'Eixample, Sant Narcís i -per primer cop- també la Font de la Pólvora. Després de quinze dies, en què s'ha pogut veure el procés de les diferents obres, el Milestone Project acaba demà. Però tot i la clausura, el segell del festival encara continuarà uns dies més, amb un nou mural que es començarà a pintar al barri de Pedret i una acció, encara per definir, a càrrec de l'artista SpY.

El festival ha continuat estenent aquest 2015 la seva estela en parets de la ciutat. El francès Eltono ha pintat una paret del carrer Joan Maragall, amb l'abstracció que el caracteritza i que ja es pot veure als carrers de més de 90 ciutats.

Pastel, Escif i Sam3 han escollit el sector est de la ciutat per deixar-hi empremta, portant el seu street art fins al barri de la Font de la Pólvora. Pastel, d'origen argentí, ha creat una de les seves peces característiques, inspirades en la flora d'allà on pinta l'obra. A Girona, a més, ha volgut acostar irònicament d'aquesta manera el certamen Temps de Flors a una de les zones més desafavorides de la ciutat.

L'artista valencià Escif és un altre dels que han adaptat el seu treball a l'espai on ha intervingut. A partir d'un estudi del barri, Escif ha plasmat als seus murals alguns dels personatges i elements quotidians de la zona. Per exemple, amb magdalenes, pastes i croissants al costat d'un forn de pa o amb llimones a la plaça del Llimoner de la Font de la Pólvora.

El murcià Sam3, que també ha escollit el barri de Sant Narcís, ha marcat parets de la ciutat amb les dramàtiques i evocadores siluetes negres que caracteritzen el seu treball. Una de les intervencions més rellevants és la que evoca el mite grec de Narcís, el jove que s'enamora d'ell mateix quan es veu reflectit a l'aigua. Sam3 l'ha dibuixat en el moment en què cau dins el riu, on morirà ofegat.

Tot i que el quart Milestone Project acabi oficialment avui, encara quedaran dues intervencions per veure. Una és la de l'italià Agostino Iacurci, conegut per les seves obres de formes sintètiques i colors brillants, que pintarà un mural al barri de Pedret després de la clausura del festival. L'altra és la SpY, l'únic que en comptes de pintar farà una acció (encara per definir).

Les intervencions dels artistes es completen amb la Sotavies Urban Gallery, un projecte que vol convertir en una autèntica sala d'exposicions de l'art urbà les columnes del viaducte del tren a la zona de Bonastruc de Porta. L'objectiu es transformar el paisatge en una passejada artística, amb intervencions d'artistes internacionals i locals. Entre ells, aquest 2015 cal destacar les obres d'Andrea B-Toy (inspirades en grans líders negres nord-americans) i les de Cristina Lliurat i Jofre Oliveras.