El dia 29 celebrem la festa de dues columnes de la nostra Església, la festa dels apòstols Pere i Pau.

M'he fet una pregunta: què ens proposen avui a nosaltres aquests apòstols de Jesús?

La seva fe és la nostra fe, la fe dels apòstols, però em sembla interessant subratllar algunes de les seves actituds perquè són importants per a nosaltres, malgrat les grans diferències entre el seu temps i el nostre.

Pere és el primer dels apòstols, aquell a qui Jesús confià la missió de confirmar els seus germans en la fe; el qui és capaç de confessar la fe reconeixent qui és Jesús; el qui es fa el valent assegurant que el defensarà, el qui el negarà per por i el qui li dirà per tres vegades que l'estima, per tantes vegades com el va negar.

Pau és el gran comunicador de l'Evangeli. Però abans d'esdevenir el gran evangelitzador fou el gran perseguidor. De jovenet, quan no podia apedregar sant Esteve a causa de l'edat, es va oferir per aguantar els mantells dels botxins. I precisament inicia la seva conversió, cau del cavall, quan es dirigia a Damasc a detenir i empresonar els cristians, que ell considerava heretges d'una nova secta.

-Tots som evangelitzadors. El papa Francesc ens ha recordat en l'exhortació Evangelii Gaudium que «tot el poble de Déu anuncia l'Evangeli, que tots els batejats tenim la responsabilitat d'oferir l'Evangeli de Jesús. Per fer-ho, cal creure en Jesús i estimar-lo, com Pere i Pau».

-Cal provocar preguntes i donar respostes. A la regió de Cesarea de Felip, regió pagana, zona d'estiueig dels caps dels romans a Palestina, regió de les fonts, on era fàcil per a uns senzills pescadors quedar enlluernats per tanta riquesa i tants de signes del poder mundà, Jesús provoca preguntes: «Qui diu la gent que sóc jo? I vosaltres, qui dieu que sóc jo?». Ajudar a fer preguntes sobre el sentit de la vida i de la mort, amb relació a allò que és important per viure, és avui una qüestió molt important per escoltar la proposta de Jesús, la proposta de l'Evangeli. No s'escolten respostes si les persones no es fan preguntes. Ningú no escoltarà la resposta de la fe si abans no s'ha fet preguntes molt serioses sobre la seva vida. [...] (Extret del full Parroquial).