28 de juny de 2015
28.06.2015

Denuncien la tradició de cremar un gat viu que es du a terme en un poble portuguès

29.06.2015 | 07:02

Associacions en defensa dels animals de Portugal han denunciat davant les autoritats la reaparició de la tradicional "crema del gat" durant les festes patronals d'un barri del municipi lusità de Vila Flor, al nord del país. La divulgació d'un vídeo en el qual s'observa com un gat corre embolicat en flames com a resultat d'aquesta pràctica va provocar ahir una onada d'indignació per tot el país, especialment a través de les xarxes socials.
Amb prou feines en unes hores més de 2.200 persones havien signat a través d'una plataforma a internet una petició per posar fi a aquesta pràctica, en la qual es recorda que l'ocorregut, si es confirma, podria constituir un delicte.
Mtjans portuguesos van informar també que la Guàrdia Nacional Republicana -encarregada de la vigilància en els nuclis rurals i el control del trànsit, entre altres competències- ja va obrir una recerca per esclarir si el que es veu en el vídeo és real i esbrinar qui van ser els responsables. Pel que sembla, les imatges van ser penjades a la xarxa per un grup de balls tradicionals de la localitat de Vila Flor que gravaven les festes de Mourão.

Tradició de Sant Joan
Segons els denunciants, la "crema del gat" és una tradició que havia estat abolida suposadament el 2008 i que es realitzava a diversos pobles lusitans durant la nit del 23 de juny, amb motiu de les festes de Sant Joan.
Mitjans portuguesos van informar que aquesta pràctica consisteix a introduir un gat viu dins d'un càntir i col·locar-ho damunt d'un pal folrat de palla. En començar a cremar la palla, el foc puja i es cremen les cordes que subjecten el càntir, que cauen a terra, es trenquen i alliberen l'animal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona