Després d'uns mesos de vertigen presentant Granada (2014) al costat de Raül Fernández Miró, la cantant catalana Sílvia Pérez Cruz "renaixerà" avui en un concert íntim en Central Park de Nova York en el qual assegura que, sola i amb la seva guitarra, pensa sortir a retrobar-se amb si mateixa.

"Estava en un moment difícil. Ha estat com una crisi a nivell artístic, i de vegades faig aquestes coses de valenta. De dir sí, va, tornem a començar. És un bateig, és com renéixer d'alguna manera. Em fa molta il·lusió fer-ho sola, i m'agrada aquesta sensació de no tenir el control", confessava ahir.

En un format insòlit per a ella -l'empordanesa sempre aconsegueix envoltar-se de grans músics- Pérez Cruz es trobarà amb un escenari, al centre del pulmó de Manhattan però "cru i buit", que li permetrà tornar a la síntesi de la seva veu i de la seva música. Vaig a connectar amb l'emoció", assegurava la cantant, que té en en el seu poder un Goya per la cançó de la pel·lículaBlancaneus, de Pablo Berger. Avui interpretarà tan composicions pròpies com versions que ha realitzat al llarg de la seva carrera artística, Malgrat sentir-se més de "els paisatges de l'Empordà" que de cap altra terra, Pérez Cruz considera que al cor de Nova York va a portar sobretot l'essència de la península Ibèrica: en les seves cançons i en les seves versions es barregen influències del fado, del flamenc, de Galícia, de Mallorca, de Catalunya, de tants territoris.

L'actuació, emmarcada en els concerts d'estiu organitzats per la fundació City Parks, és el plat fort de "Catalan Sounds On Tour", on també participen Oques Grasses, La Iaia i DJ Guillamino.