La dissenyadora novaiorquesa Iris Apfel, de 93 anys, és la padrina de la 16a edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, que es va ?inaugurar ahir a la tarda a l'estadi de Montjuïc de Barcelona amb una desfilada on es van poder veure les propostes de Mango. La cèlebre dissenyadora i decoradora nord-americana Iris Apfel, que el 2005 va ser objecte d'una exposició al Museu d'Art Metropolità de Nova York, presentarà en el marc de la 080 un documental sobre la seva vida, Iris, estrenat en la passada edició del New York Film Festival.

El tret de sortida a aquesta nova edició del certamen de moda va arrencar tot just després de l'acte oficial, que va oferir la intervenció del conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig, amb l'esperada desfilada de Mango, i amb l'"àngel" Ana Beatriz Barros com a màxima estrella. Va ser la primera d'un total de 36 dissenyadors i marques de moda que presentaran les propostes per a la primavera-estiu 2016 en la passarel·la del 080.

Avui desfilaran Txell Miras, TCN, Miriam Ponsa, Josep Abril, Sita Murt i Desigual, que tancarà la jornada, mentre demà dimecres ho faran Guillermina Baeza, Escorpion, Celia Vela, Brain&Beast i Custo Barcelona, que posarà punt final a la jornada. Dijous serà el torn de Punto Blanco i Miquel Suay, Naulover, Justícia Ruano, Manuel Bolaño i Menchén Tomás, i divendres, desfilaran Oscarleon, BCN Brand i Torras, Lupo Barcelona, i Cóndor i Bóboli.

Models de primer nivell

Durant la setmana del 080 Barcelona Fashion desfilaran models de renom internacional, com Jon Kortajarena, River Viiperi, Baptiste Giabiconi, Xavi Serrano, Sam Steele, Dalianah Arekion, Desiré Cordero o Malena Costa, així com les debutants Lucía Rivera i Rocío Crusset.

D'una altra banda, en aquesta edició el 080 reforça la seva aposta per obrir el certamen al públic en general i amb aquesta intenció s'ha redimensionat el "village", amb el 080 Fashion Market, amb la presència de prop de seixanta firmes i escoles de disseny, els estands dels patrocinadors i la nova àrea Street Food.