30 de juny de 2015
30.06.2015

«Sefariure» compara l'humor gràfic que es fa a Israel i Catalunya

L'exposició mostra l'obra de tretze dibuixants i es podrà veure des de demà a la Casa de Cultura

01.07.2015 | 07:18
La mostra, que ja es va poder veure fa uns mesos a Lleida, arriba ara a Girona

Una exposició presenta una comparativa de l'humor gràfic a Israel i Catalunya. Sefariure. Israel i Catalunya des de l'humor gràfic s'inaugurarà demà, a la sala Domènec i Fita de la Casa de Cultura de Girona. L'humor, com se sap, és la manera més seriosa de tractar l'actualitat, i la que la fa més entenedora.

Sis dibuixants israelians i set dibuixants catalans han seleccionat deu dibuixos, que han estat publicats en mitjans en què apareixen habitualment i que reflecteixen els problemes que preocupes als seus lectors. Es mostraran 130 dibuixos dels temes que preocupen a la gent de Jerusalem, de Barcelona, de Tel Aviv, de Girona i de Lleida, i permetrà conèixer realitats amagades darrere de grans titulars i informacions que s'han decidit que són importants i que són presentats amb un dels millors llenguatges per a l'enteniment, l'humor amb què aquests dibuixants donen la volta a temes d'actualitat.

Dibuixants i ambaixadors

Tretze dibuixants es converteixen durant uns mesos en ambaixadors dels seus països. Els dibuixants d'humor són els autors d'una de les seccions més vistes en qualsevol periòdic del món, ja que molta gent comença la lectura del diari per la vinyeta humorística. És la síntesi de l'opinió d'un observador d'allò que passa en el seu entorn, la seva ciutat, el seu país.

Es mostraran els treballs d'Itay Arbel, Pepe Feinberg, Eran Mendel, Noa Shpinet, Waxman, Zabari, Ermengol, Faro/ Da Col, FER, Miquel Ferreres, JAP, KAP i Napi, sis dibuixants israelians i set dibuixants catalans .

Són cronistes de la realitat i reflecteixen la problemàtica que preocupa al seu públic, als seus lectors. A través d'aquesta exposició de 130 dibuixos sabrem quins temes preocupen la gent de Jerusalem, de Barcelona, de Tel Aviv, de Girona i de Lleida, i podrem conèixer realitats amagades darrere de grans titulars i d'informacions que algú ha decidit que són importants. A més, l'exposició dignifica una professió poques vegades reconeguda en la seva justa mesura, però que té gran acceptació popular.

Sefariure. Israel i Catalunya des de l'humor gràfic es podrà visitar de l'1 al 24 de juliol a la sala Domènec i Fita de la Casa de Cultura de Girona, de dilluns a divendres de 9 a 20 h.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona