La Fundació Clínica Corachan va celebrar ahir a la tarda l'acte de lliurament de les beques per a postgraduats en grau d'Infermeria, en un acte encapçalat pel president de la Fundacio, el Sr. Javier Moll, i celebrat a l´auditori de la Clínica. En aquesta segona edició, el programa de beques ha premiat a cinc alumnes de les escoles que realitzen la formació pràctica a Clinica Corachan i que han destacat pels seus mèrits acadèmics durant la promoció 2011-2015. Compta amb una dotació de 2000€ per beca i contribueix econòmicament a finançar una part dels estudis de postgrau/màster en alguna de les vessants de ciències de la salut.

En els últims cinc anys, Clínica Corachan ha ampliat l´oferta de places per alumnes en pràctiques de grau d´infermeria, arribant a doblar-la. En el darrer curs, més de 90 alumnes de diferents universitats s´han format al centre hospitalari.

El president de la Fundació, Sr Javier Moll, el patró delegat, el Dr. Bartolomé Martínez, i els patrons Arantxa Moll, Nicolás Guerrero i Dr. Joan Sancho, van entregar les beques als següents alumnes: Omaira Barreto del Campus Docent de Sant Joan de Déu; Marta Martí de la Facultat de Ciències de la Salut i Benestar de Vic; Marta Ballesteros de l´Escola Superior d´Infermeria del Mar, adscrita a la UPF; Iris Franco de l´Escola Universitària d´infermereria Gimbernat i Saray Álvarez, de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna.

L´acte va comptar amb la ponència de Borja Vilaseca, escriptor i professor d'universitat, que va parlar sobre l'autoconeixement com a eina per desenvolupar el creixement personal i la intel.ligència emocional, i millorar així la nostra relació amb el nostre entorn.

El president va destacar en la cloenda, la formació de professionals de la salut com un dels eixos principals de la Fundació i anunciant un augment de la dotació de les beques a 4000 euros per la propera edició. També va anticipar els projectes que es posaran en marxa aquest any, com els programes dedicats a la promoció de la salut en escoles i associacions, a través dels quals s´ofereixen tallers gratuïts de formació i de desenvolupament d'hàbits de vida, amb el focus en la prevenció de l'Obesitat, la promoció de l'esport o les habilitats de reanimació cardiopulmonar.