01 de juliol de 2015
01.07.2015

«Garbancito», de la Manxa a una exposició del Museu del Cinema

Una mostra inaugurada ahir ret homenatge a «Garbancito de la Mancha», el primer film d'animació en color que es va rodar a Europa

01.07.2015 | 07:18
La mostra es va inaugurar ahir i es perllongarà fins al 26 de gener.

El Museu del Cinema acull fins al 24 de gener del 2016 l'exposició Garbancito de la Mancha. 70 anys del primer llargmetratge europeu d'animació en color, una mostra en la qual es podran veure diferents materials relacionats amb el film que es va produir a Barcelona. La tinenta d'alcalde i regidora d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, i els comissaris de la mostra, divulgadors de còmics, humor gràfic i animació, Antoni Guiral i Jordi Riera, van inaugurar l'exposició ahir a la tarda.
La mostra està dedicada a la pel·lícula «Garbancito de la Mancha», el primer llargmetratge europeu d'animació en color. Una productora i distribuïdora catalana, Balet y Blay, i un dibuixant i il·lustrador d'origen valencià, Arturo Moreno, van tirar endavant una ambiciosa i costosa pel·lícula d'animació en plena postguerra i enmig de dificultats i penúries de tot tipus. La proposta té per objectiu reivindicar un film que va marcar una fita en la història del cinema d'animació català i europeu i també el de valorar la feina dels professionals que la van fer possible.
En l'exposició es mostren materials originals relatius a la producció de la pel·lícula, com esbossos i dibuixos originals, acetats utilitzats en l'animació del film o materials de marxandatge, a més d'altres relacionats amb la vida professional d'Arturo Moreno, el realitzador de Garbancito de la Mancha. La majoria d'aquests materials provenen de la Col·lecció Antoni Furnó, que conserva el Museu del Cinema, i de la Col·lecció Isabel Moreno, filla del realitzador del film.
L'exposició comptarà amb una sèrie d'activitats paral·leles. La primera d'elles tindrà lloc el 9 de juliol a les 19 h i es tracta d'una conferència i visita guiada a l'exposició a càrrec dels comissaris. El 21 de novembre es projectarà la pel·lícula completa de Garbancito de la Mancha.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema