La sueca Neneh Cherry, que va publicar un nou treball el 2014 després d'un parèntesi en la seva carrera de setze anys, protagonitzarà sl Festival Acústica de Figueres la seva única actuació d'aquest estiu a Espanya, segons informen els organitzadors del festival.

Cherry, que va oferir un concert a Barcelona en l'última edició del Sónar, és recordada per temes que va llançar en els 90 com 7 Seconds, en què col·laborava Youssou N'Dour, o Woman.

La direcció del Festival Acústica, que tindrà lloc del 27 al 30 d'agost, ha programat aquesta actuació per a 28 d'agost i ha avançat altres cites del cartell en el format denominat «Íntim» com l'espectacle Sangtraït Simfònic, ideat pel cantant i fundador d'aquest grup català, Quim Mandado, amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i els Guardians del Pont, en què també hi participen altres exmembres. Mandado revisarà amb arranjaments simfònics el repertori de la seva banda, Sangtraït.

Joan Dausà i Joan M. Oliver

L'exlíder d'Antònia Font, Joan Miquel Oliver, serà també a Figueres, així com el cantautor Joan Dausà, que presentarà un format íntim al piano amb l'acompanyament d'un violoncel.

Un concert d'homenatge a Ovidi Montllor a càrrec de Toti Soler, Joan Massotkleiner i Gemma Humet i una actuació de Núria Graham completen el cartell «Íntim» del Festival Acústica, amb totes aquestes actuacions programades al Teatre Municipal El Jardí i a la plaça Gala i Salvador Dalí.

El gruix de la programació de l'Acústica, un dels festivals de referència del panorama musical català, es farà pública el pròxim 16 de juliol. Enguany, el festival programarà prop de 40 espectacles i espera superar els 90.000 assistents de l'edició anterior. Enguany, també es renovarà la fira de Menjars del Món convertint-la en una fira de Food Trucks, que dispensarà menjar des de furgonetes.