El Museu de la Confitura de Torrent celebra aquest any l'11è aniversari amb l'exposició Oído cocina!! Humor gràfic a la cuina, que compta amb les aportacions de grans humoristes gràfics.

La mostra, que coincideix amb el 20è aniversari de la mort de dibuixant i humorista gràfic El Perich, quedarà inaugurada avui (19h) a les instal·lacions del Museu de la Confitura i es podrà visitar fins el 26 de setembre, amb entrada gratuïta.

Un total de 24 humoristes presenten per a aquesta ocasió més d'una seixantena de vinyetes vinculades amb el món de l'alimentació.

Els mestres convidats són els següents: Forges, Gallego & Rey, Toni Batllori, Iu Forn, El Mundo Today, Soto, Tamayo, Javirroyo, Atxe, Artsenal, Gastmans, Miguel Gallardo, Fer, Kap, Sistema de Monos, El Koko, Miguel Brieva, Julia Solans, Ventura i Coromina, Jap, Albert Monteys, Guy Delisle, i Manel Fontdevila.

Recull d'El Perich

D'altra banda, l'exposició també comptarà amb un recull de dibuixos d'El Perich relacionats amb l'alimentació, cedits per la seva filla Raquel Perich.

La idea i projecte d'aquesta exposició són de Jordi Nicolau. El tema de l'exposició, segons ha informat el museu de la localitat baixempordanesa, són les confitures i la fruita, «però amb una vessant més àmplia que gira entorn dels punts que defineixen el caràcter del Museu, com són el consum de productes de temporada, la preservació de la biodiversitat, l'exigència que els aliments si?guin bons, nets i justos, la filosofia Slow Food o la recuperació de tradicions gastronòmiques».

L'exposició s'emmarca en la tradicional activitat d'estiu d'aquest museu que, com cada any, organitza una festa per transmetre als amics i clients l'ideari i els objectius que el defineixen.

Es tracta d'un museu gastronòmic inaugurat l'any 2004 a Torrent, al Baix Empordà. La seva creadora és Georgina Regàs, també autora del llibre 70 confitures.

Al museu s'hi poden trobar melmelades tradicionals com de maduixa o préssec que ocupen un lloc al costat de les més sofisticades com d'alga, gingebre, farigola o pètals de rosa. La seva creadora experimenta amb nous sabors a partir dels valors de proximitat.