En el vintè aniversari de la mort d'Ovidi Montllor i Mengual (Alcoi, 1942 - Barcelona, 1995), els homenatges no deixen de succeir-se. Una de les principals iniciatives que s'han portat a terme per recordar al cantautor, poeta i actor és L'Ovidi Popular, una exposició itinerant amb obres de l'artista alcoià Antoni Miró, que aquest mes d'agost es pot veure a l'espai Can Tista de Sant Esteve d'en Bas. La mostra es podrà visitar en aquest municipi fins al proper 26 d'agost (de dilluns a divendres de 16h a 20h) i del 27 al 31 d'agost a la sala de plens de l'Ajuntament de Mieres.

L'exposició, que consta d'una sèrie d'obres gràfiques digitals sobre paper i llenç, parteix del treball que des de fa anys va començar a fer Antoni Miró per homenatjar, recordar i reivindicar la figura del seu amic. D'aquí en surten un seguit de treballs que mostren diferents expressions, actituds i representacions de l'Ovidi. Miró va cedir la seva obra a la xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans i a Som Països Catalans perquè formi part de la commemoració dels seus 20 anys. L'exhibició ha arribat a Sant Esteve d'en Bas de la mà de la Comissió Ovidi Garrotxa, que s'ocupa de promoure diversos actes per recordar la figura i el llegat del cantautor valencià.

20 anys «de vacances»

El conjunt d'obres artístiques que durant tot aquest mes es poden veure a la Garrotxa forment part de la iniciativa «Festa Ovidi Montllor. 20 anys de vacances», en referència a Les meves vacances, una cançó on la lletra afirma que mai morirà, atès que només farà vacances. La iniciativa ha estat impulsat per la xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans, amb el suport de Som Països Catalans.

Els homenatges a Ovidi?no s'aturen. Si el passat 10 de març, coincidint amb la data exacta de la seva mort, s'editava el disc recopilatori 20 anys de vacances / 20 cançons, el 31 de juliol, Quico Pi de la Serra va dedicar la seva actuació en el cicle «Camallera, cançó d´autor» a la seva figura. A més, la població d'Arbúcies té previst realitzar un homenatge al desaparegut cantautor el proper 11 de setembre, coincidint amb la Diada de Catalunya. A Olot s'han organitzat durant aquest estiu diverses projeccions de pel·lícules en què va participar com a actor i per les festes del Tura s'ha programat una lectura de textos.