Com va sorgir la idea de fusionar la literatura amb la música?

Se'ns va acudir en veure la sort que teníem per poder tocar a la plaça Gala-Salvador Dalí. Un espai de luxe per oferir un repertori de cançons i un espai que només s'obre per concerts. Per tant, ens ficàvem dins la casa de Dalí per entendre'ns, la plaça que porta el seu nom, amb les nostres cançons i també els seus textos, barrejant allò que portem nosaltres i allò que podria portar el mateix espai i la mateixa ciutat.

L'artista figuerenc és el seu punt de trobada. Què els aporta?

El seu surrealisme, la seva sensibilitat, la seva sempre sorprenent proposta. Aleshores, ens semblava molt interessant buscar el punt de trobada o com es relacionen l'art de Dalí amb les nostres cançons amb el nostre plantejament de concert. Així que, havíem de connectar la ciutat i la plaça i com es troben les cançons i el text i de quina manera puc acompanyar l'Aina amb el meu piano quan ella recita. Són petits experiments que ha vingut de gust fer amb l'excusa de l'Acústica.

No és la primera vegada que treballa amb l'Aina. Què l'ha empès a tornar a comptar amb ella?

Ens entenem molt, amics. A vegades, quan et dediques a aquesta feina tens amics que t'acompanyen i sempre t'animen a: anem a provar aquesta idea. També vam voler buscar alguna cosa especial, justament amb l'Aina que ja havíem treballat abans junts amb aquest projecte de disc i d'àlbum dirigit amb Dani de la Orden, seria interessant incorporar en el repertori aprofitant els textos que ell tenia.

Els textos de Dalí seran el fil conductor del concert?

És un concert, el fil conductor són les cançons. És un concert, no un espectacle on Dalí sigui present en un 50%, no. Però sí que apareix en moments concrets, per acompanyar, per suggerir, per sorprendre però la música és el principal fil conductor i Salvador Dalí apareixerà com a convidat en alguns moments concrets de l'actuació.

Quants cops ha visitat la ciutat de Figueres?

Dins del cartell del?Festival?Acústica hi hem actuat dues vegades. Vam ser-hi l'any passat i fa tres anys també. Aquesta serà la tercera ocasió en la qual hi participem. A més, fa quatre mesos que vam fer un petit concert a la mateixa ciutat.

Tres vegades ja a l'Acústica...

Sí, i per això vam voler innovar la nostra actuació. Ja que, Figueres comptava amb nosaltres i ens convidava doncs nosaltres volíem trobar la manera d'excusa per agrair i fer alguna cosa especial. No és un gran espectacle on ens llencem a la piscina, és un petit bombó que volem oferir a la gent que vingui al concert. També per nosaltres mateixos per provar, per jugar, per descobrir que passa amb Dalí i el piano.

Durant la gira d'estiu ha visitat diverses vegades les terres gironines. El dia 27 d'agost actuarà a a Campllong i l'endemà a Figueres. Com és el públic gironí?

És una pregunta molt complicada (riu). El públic gironí ens fa sentir sempre molt a gust. Com a casa. De fet, jo vinc del Baix Llobregat, a prop de Barcelona, però sempre estic encantat de pujar cap aquí dalt. No n'estic molt segur, però la majoria dels nostres concerts són per aquí dalt i ens hi sentim molt a gust. I teniu uns paratges i una manera d'entendre la vida, que ens encanta.

Parlant de la seva faceta com a actor, va aparèixer a Barcelona nit d'estiu. Té un paper en la segona part de la pel·lícula?

Bé, hi faré una petita aparició però molt simbòlica. Divertida però simbòlica. Però bé, ens tornem a encarregar de la banda sonora i aquesta és la nostra aportació principal a la segona entrega.

També té dos discos, Jo mai mai i On seràs demà, i un Gaudí al seu palmarès. L'èxit pot ser una ajuda o un desavantatge?

Sempre va bé que la gent ens reconegui la feina perquè et dóna energia per seguir treballant. Va bé que la gent et segueixi de prop perquè al final jo faig cançons per connectar amb ells, i fer-ho als concerts i cantar-les junts és el que fa que estigui encantat. El projecte cada vegada connecta més.

A banda d'ocupar-se de la banda sonora de Barcelona nit d'hivern, té previst publicar nou àlbum properament?

De moment només el de la banda sonora. Després tocarà parar un temps, descansar i decidir què vull seguir fent. Ara estem a punt de tancar una etapa i veurem com seguir a partir de l'any vinent.