El Teatre de Bescanó arrenca nova temporada el 3 d'octubre i presenta 23 espectacles de teatre , música i dansa. L'equipament -que va ser reconegut internacionalment per la seva campanya de les pastanagues en contra de'IVA cultural- ha tornat a exhaurir les 1.500 entrades a preus promocionals per a alguns espectacles en el marc de la campanya 'Qui no corre...vola!'. Alguns dels noms que passaran per Bescanó són Joan Pera -que farà una classe magistral-, Miquel Abras, Albert Pla, Fermín Muguruza, Gossos o Ramon Madaula. El teatre torna a llençar la temporada amb una campanya crítica amb l'IVA cultural on adverteix als "al·lergòlegs a la cultura que la programació pot contenir traces de pastanagues".

"Diuen... que al pot petit hi ha la bona confitura". I, per al teatre de Bescanó, els ingredients són: "música, molt de teatre, humor, una mica de dansa, clown, titelles, molta il·lusió i un injust 21% d'IVA cultural".

Amb aquest lema i fórmula s'estrena la nova temporada al Teatre de Bescanó, que arrenca el 3 d'octubre amb 23 espectacles i amb propostes adreçades a tots els públics. I en el pot que encapçala la nova programació del Teatre de Bescanó hi ha una informació per als "al·lergòlegs a la cultura": "Pot contenir traces de pastanagues".

El detall de la programació, pensada per a tots els públics

La temporada arrenca amb una classe magistral de Joan Pera sobre l'art de fer riure i un intent de donar resposta a les preguntes que tot comediant es fa quan, tot sol, s'enfronta al públic. Amb l'espectacle magistral 'Fer riure és un art', Joan Pera vol celebrar els 50 anys de professió. El 4 d'octubre hi haurà teatre familiar: un espectacle sobre la història de 'Pinocchio', amb la interpretació que La Baldufa fa del text original de Carlo Collodi i que ha rebut el Premi al Millor Espectacle i a la Millor Direcció, Fira de FETEN (Gijón 2015).

El 9 d'octubre s'ha programat una taquilla inversa (el públic decideix a la sortida el preu que vol pagar) amb la comèdia 'La retrobada', de Lluís Torner i Callicó. El 10 d'octubre es representarà l'obra teatral 'L'efecte de Lucy Prebble', dirigida per Carol López, amb els actors Paul Berrondo, Nausicaa Bonnín, Montse Germán i Pau Roca.

L'11 d'octubre s'oferirà l'espectacle musical Hotel Dulce Hotel, d'Hotel Cochambre, basat en l'obra de Joaquín Sabina. El 16 d'octubre serà el torn de 'La Crida', de Ferran Joanmiquel, amb Jordi Subirà; i el 17 d'octubre l'espectacle de teatre humor 'Dominus Corruptus', amb Nando Massaneda. Pel 18 d'octubre,es farà la representació de Pintamúsica (Únics Produccions), un concert per a nadons per escoltar, mirar i crear, per mitjà de tres músics, actors i cantants.

Altres espectacles programats són un nou espectacle de dansa de BCN City Ballet, una companyia formada pels guanyadors del Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona (6 de novembre). El 7 de novembre es podrà veure 'Idiota' de Jordi Casanovas, amb Anna Sahun i Ramon Madaula; el 8 de novembre la companyia PocaCosa oferirà l'espectacle 'El carreró de les Bruixes', sota la direcció de Toni Albà; el 13 de novembre es representarà iTime - PEYU, el producte estrella d'humor de Time Corporation, dirigit per Joan Roura. El 14 de novembre, l'espectacle 'Rhum', dedicat a la memòria de Joan Montanyès Martínez 'Monti'.

El 20 de novembre es podrà veure al Teatre de Bescanó 'L'Alè de la Vida', una obra que parla d'una dona que s'enfronta a l'esposa del seu amant i on la ironia i la tendresa comparteixen protagonisme. El 21 de novembre Miquel Abras presentarà el seu darrer treball 'Per amor a l'art' i el 22 de novembre arriba el concert 'Canta'!, amb Dàmaris Gelabert.

El 27 de novembre s'ha programat 'Guerra', amb Albert Pla, Fermín Muguruza i Raül Fernández 'Refree', una reflexió sobre la guerra, i la manera en què ens l'expliquen, amb música, teatre, projeccions i efectes multimèdia que creen un musical interactiu en 3D. I el 29 de novembre, Tomeu Penya repassarà els seus grans èxits i commemorarà un dels seus discos més venuts en català: 'Una aclucada d'ull'.

El 6 de desembre el grup Gossos oferirà una retrospectiva dels 22 anys de trajectòria musical. El 12 de desembre hi haurà un concert teatral per a tots els públics, 'Concerto a Tempo d'Umore', amb l'Orquestra de Cambra de 'Empordà. El 13 de desembre, Teatre al Detall oferirà l'obra infantil L'Endrapasomnis. El 25 de desembre hi haurà teatre familiar amb 'Conte de Nadal' de Charles Dickens, de la companyia Alba Nova de Bescanó. I el 27 de desembre el grup Macedònia tancarà la temporada amb la presentació d'un nou disc: 'El Món és per als valents'.

Gran èxit de la campanya de promoció

La darrera campanya amb el lema 'Qui no corre...vola!', impulsada pel Teatre de Bescanó, ha aconseguit exhaurir les 1.500 entrades que s'havien posat a la venda. Els descomptes, de fins al 50% del preu habitual, s'han aplicat en 15 espectacles que formen part de la nova temporada d'octubre a desembre.