Amb un dels millors cartells de la seva història, el festival Acústica va començar ahir una 14a edició en la qual s'espera superar els 90.000 espectadors de l'any passat. El pop-folk melòdic i quotidià del trio Màia, amb la veu encisadora de la seva cantant, Marina, va obrir el festival a l'escenari de la plaça Catalunya. Per aquest mateix espai també hi van passar Joan Rovira, Marina BBface & The Beatroots, Mazoni, Germà Negre, Dover i Gertrudis, que passades les 2 de la matinada, van fer ballar el públic congregat amb la seva rumba.

Paral·lelament, l'escenari de la plaça Josep Pla va ser l'altre punt d'atracció de la primera jornada de l'Acústica. La jove formació de pop-rock Sotrac, guanyadors del primer concurs plaça Estació de Figueres, van ser els encarregats d'encetar, a les 8 del vespre, una vetllada que també a comptar amb una brillant actuació de la cantant nord-americana d'ascendència francesa Maïa Vidal. Els bisbalencs Medusa Box, amb una fusió de rock'n roll amb reminiscències a bandes com Mando Diao, Pixies o Blur, es van ocupar de tancar, passada la mitjanit, la jornada d'aquest escenari.

Avui divendres serà el torn d'un bon grapat de plats forts del cartell. L'escenari de la plaça Catalunya acollirà les actuacions de Trau (guanyadors del Sona9), Projecte Mut i Mishima, mentre que la Plaça Gala-Salvador Dalí serà, a les 9 de la nit, l'escenari de l'espectacle L'Ovidi. Poema sense acabar, amb la participació de Toti Soler, Joan Massotkleiner i Gemma Humet. També en aquest espai, a partir de 2/4 de 12 de la nit, Joan Dausà pujarà a l'escenari per interpretar alguns dels seus millors temes, en companyia de l'actriu Aina Clotet, que llegirà textos de Salvador Dalí.

També avui serà el primer dia de l'Acustiqueta. Mainasons, a les 11 del matí obriran aquesta finestra pensada per a nens i nenes d'entre 3 i 12 anys, a la plaça Catalunya. Un espectacle infantil a càrrec de País de Xauxa (18 h, plaça Josep Pla) i Manel Fuentes interpretant temes de Bruce Springsteen conformen la resta del programa. A les 11 de la nit, a la Rambla, serà el moment de reviure un dels concerts més esperats, amb la Companyia Elèctrica Dharma. Tancaran la jornada, en aquest escenari i a partir de la 1 de la matinada, Els Catarres.