El cantant Pau Donés ha anunciat a través de les xarxes socials que s'ha vist obligat a cancel·lar tota la gira de la seva banda Jarabe de Palo per un càncer de còlon que li va ser detectat fa vint dies i del que ha estat operat a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Segons ha confirmat a Efe l'empresa de management Tronco Records, Jarabe de Palo ha anul·lat els més de 30 concerts que tenia previst oferir a Espanya i Amèrica.

L'inici de gira estava anunciat per al pròxim 15 de setembre a Barcelona i havia de passar per Melilla, Perú, Mèxic i les ciutats nord-americanes de Nova York, Washington, Miami, Orlando i Chicago, entre d'altres.

Donés s'ha dirigit als seus seguidors a través d'un vídeo gravat a l'hospital en el qual s'excusa per haver cancel·lat la seva gira i explica que s'ha vist afectat per una greu malaltia de la qual ha estat operat quirúrgicament d'urgència.

"Tot va començar amb un mal de panxa -assenyala Donés al vídeo-. En vint dies vaig passar d'unes petites molèsties a operar-me de càncer de còlon".

"Encara que gairebé per accident, en el meu cas vam arribar a temps. M'han tret la bestiola i el metge m'ha dit que, de moment, a descansar", continua.

"Per a aquest any ja no podrà ser, però per al proper any, ens veiem a l'escenari", conclou el cantant.