El papa Francesc va afirmar ahir que les esglésies i parròquies amb les portes tancades són només museus, durant l'audiència general celebrada a la plaça de Sant Pere. El pontífex va continuar amb les catequesis que aquests darrers dimecres està dedicant a la família per explicar que l'Església ha de tenir la forma «d'una família especial». «L'Església és una família espiritual, casa dels que creuen en Jesús i viuen segons els seus ensenyaments, i la família, una petita Església domèstica, escola d'amor a Déu i al proïsme», va assenyalar.

El Papa va afegir que quan Jesús va iniciar la seva vida pública, «va voler formar al seu voltant una comunitat, una 'assemblea': l'Església» però que no volia que fos «una secta de privilegiats, sinó com una família hospitalària, una casa on tots, sense exclusió, fossin acollits i estimats». «Una Església ha de ser una casa acollidora, amb les portes sempre obertes, les esglésies i parròquies amb les portes tancades no s'ha d'anomenar esglésies sinó museus», va afegir Francesc. Després en les salutacions als fidels hispanoparlants, Jorge Bergoglio va instar a què es «renovi i fortifique el vincle entre la família i la comunitat cristiana, perquè segueixin oferint esperança i alegria a la nostra societat actual, que sovint no els dóna el valor suficient».

D'altra banda, la ciutat de Filadèlfia als Estats Units, va posar ahir a disposició dels ciutadans 10.000 tiquets gratuïts per poder accedir al discurs sobre immigració i llibertat religiosa que el papa pronunciarà al centre històric de la ciutat americana el pròxim 26 de setembre.

La pàgina web l'arxidiòcesi de Filadèlfia va arribar a registrar 394.000 visites úniques d'usuaris i tots els tiquets disponibles es van esgotar en 2 minuts.