12 de setembre de 2015
12.09.2015

Proposen enterrar les restes de l'hereu de l'últim tsar rus a Sant Petersburg

12.09.2015 | 00:00

El Govern rus va anunciar ahir la proposta d'enterrar el proper 18 de setembre les restes del zarévich Alexéi, hereu de l'últim tsar rus, i de la seva germana Maria a la Fortalesa de Sant Pere i Sant Pau de Sant Petersburg. La iniciativa correspon al grup de treball creat per investigar i enterrar aquestes restes, que van ser trobades l'agost de 2007 als Urals i ara es troben a la seu de l'Arxiu estatal.
El Museu Estatal d'Història de l'antiga capital imperial, a qui correspon l'administració de la Catedral de Pere i Pau, ja ha començat els preparatius. «El museu ja s'està preparant. No serà necessari realitzar cap treball addicional. Caldrà obrir la cripta a la capella d'Ekateríninski, on seran sepultades les restes», va dir un portaveu del museu.
Les restes atribuïdes al tsar, la seva dona i tres dels fills van ser exhumades el 1991 i soterrades en la Fortalesa de Sant Pere i Sant Pau el 1998, en presència del llavors president rus, Borís Ieltsin, i diversos representants de cases reials. Proves genètiques realitzades als Estats Units el 2008 van confirmar les conclusions dels experts russos, que ja a l'agost de 2007, un mes després de la troballa de les últimes restes, van declarar que els ossos trobats en un bosc prop de Yekaterimburgo pertanyien a Alexéi i Maria. A més de trossos d'ossos de diferents mides, els arqueòlegs van trobar dents, bales de diferent calibre i trossos de ceràmica, entre altres objectes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona