Els passadissos i les cel·les on fa ben poc encara feien vida els interns de la presó de Figueres acull aquests dies el rodatge del primer llargmetratge del director Sergi Guïbas Arnau, Lone Wolves, una història de llops solitaris i gent sense escrúpols que connecta directament amb les escenes del cinema negre, amb tot el drama d'una presó policial corcada pel càncer de la corrupció.

Les altes parets coronades amb filferro espinós i els barrots d'acer de l'antiga presó de Figueres suposen un attrezzo impagable per a un film de baix pressupost que està resultant molt exigent per a actors com Joan Massotkleiner, Joël Minguet, Pau Barredo, Octavi Pujades, Boris Ruiz,Herman Bonnín, Paco Moreno, Fred Arenis, Mont Pla i Jose Antonio Marín.

El rodatge es va iniciar a primers de setembre i compta amb més de 80 extres i figurants. En algun moment es traslladarà a Castelló d'Empúries i a Empuriabrava, han informat fonts de la producció.

Sergi G. Arnau, un realitzador de Castelló d'Empúries que té fama d'exigent i perfeccionista, debuta en el món del llargmetratge, després d'haver firmat curts premiats com La fruta podridaDescenso al infierno.

El realitzador va anunciar fa unes setmanes al seu Facebook que buscava "extres masculins" que vulguin col·laborar en el rodatge, alguns dels quals han de tenir una estètica motera i la pell gravada amb tatuatges.

L'actor Joël Minguet ha explicat en una entrevista al digital www.figueres.com que ell interpreta el paper de Víctor, que fa de parella de ball amb l'actor Pau Barredo, i porta un conflicte intern que es mou entre els seus escrúpols i el context que li ha tocat viure. "Té una contradicció interior constant i viu en situacions límits. És un personatge que va cap a dins i viu en una contenció constantment. És un llop solitari amb una única finestra, que és aquesta mirada".

Minguet assegura que posar-se en aquest rodatge li està comportant molt de desgast perquè no es pot treure el conflicte intern del personatge que interpreta ni quan arriba a casa després d'una llarga jornada de rodatge a la vella presó de Figueres.

Pel que fa a l'escenari natural de l'antic centre penitenciari, l'actor assegura que "impacta molt" perquè encara transmet l'energia de les vides i les històries que els seus inquilins van experimentar i encara impregnen aquest lloc.

Minguet confirma la forma de treballar "meticulosa" del director Sergi Güibas Arnau, que no deixa res a l'atzar i ho té tot prèviament pensat.

Finalment, Minguet assegura que ha al·lucinat amb els extres que fan de presoners: "Han fet un càsting impressionant" i "l'equip tècnic és molt treballador i minuciós".