La justícia espanyola ha tancat definitivament la causa oberta després de la denúncia de l'actriu italiana Gina Lollobrida que es va casar enganyada amb l'empresari barceloní vinculat a Platja d'Aro Javier Rigau el 2010, si bé a Itàlia encara continua actiu un procediment paral·lel. En una providència, a la qual va tenir accés Efe, el titular del jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona, Francisco González Maillo, va acordar tancar definitivament les actuacions, "sense més tràmits", després que l'Audiència de Barcelona dictaminés que el cas havia de ser sobresegut.

El jutge va arxivar provisionalment per segona vegada la causa al juny passat, si bé la seva decisió es podia recórrer, després que un informe de la Policia Nacional corroborés un dictamen previ efectuat pels Mossos d'Esquadra en el qual es descartava que la rúbrica de Lollobrigida que apareixia en els poders signats el 6 d'agost de 2010 per celebrar les noces amb Rigau estigués falsificada.

El passat 9 de maig, Lollobrigida va negar davant el jutge haver signat els poders i va acusar a Rigau d'orquestrar el seu matrimoni, celebrat el 29 de novembre de 2010 a l'església de Sant Vicent del barri barceloní de Sarrià, utilitzant uns documents que ella havia signat el 7 de juliol de 2010 a Roma per emprendre accions legals contra un antic advocat de tots dos.

Per la seva banda, Rigau va al·legar que el poder especial per contreure matrimoni va ser signat per l'actriu italiana un mes després davant notari, el 6 d'agost de 2010, a l'Hotel Princesa Sofia de Barcelona, per la qual cosa sostenia que no es podia tractar del mateix document.

Malgrat que la cerimònia es va celebrar davant el rector el 2010, el matrimoni no es va inscriure al Registre Civil fins a mitjan 2013 i encara segueix sent vàlid. La premsa rosa de l'època va testificar que Lollobrigida va tractar de casar-se en tres ocasions anteriors amb Rigau, el 2001 a Mònaco, el 2006 a Nova York i el 2007 a Roma, si bé les noces no va tenir lloc fins a ?l'any 2010 a Barcelona.