L'exposició Notes sobre París. Joan Pujol-Creus_Josep Pla, que es podrà visitar a partir de demà i fins al 22 d'octubre a la Casa de Cultura de Girona, reflecteix a través de la fotografia indrets de la capital francesa on va viure l'escriptor Josep Pla ara fa noranta anys.

La mostra, una coproducció de la Fundació Pla de Plafrugell i la Casa de Cultura de Girona, és fruit de l'estada de quatre mesos a París que va dur a terme l'any 2010 el fotògraf Joan-Pujol Creus (Centelles, 1977), becat pel Ministeri de Cultura, per desenvolupar el projecte París de llum i color.

La mostra vol establir un joc d'identificacions entre literatura i fotografia, una lectura visual ben particular que Joan Pujol-Creus presenta de la ciutat que va descobrir acompanyat dels textos del llibre homònim de Josep Pla, Notes sobre París.

Paral·lelament a l'exposició s'ha programat un cicle de quatre conferències sobre fotografia literària. El fotògraf Pepe Baeza inaugurarà el cicle i l'exposició amb la conferència Sobre les fotos i les paraules demà dimecres. Continuarà el professor d'Estètica de la UdG, Xavier Antich; l'arxiver municipal de Girona, Joan Boadas, i el fotògraf i dissenyador gràfic Josep Maria Oliveras. Les conferències es faran a l'Aula Magna de la Casa de Cultura a les 19:30 hores.