El Gran Circ de Nadal torna a Girona. Després de l'experiència de l'any passat -amb més de 17.000 entrades venudes-, els impulsors del projecte tornen a programar un espectacle de circ pensat per a tots els públics. Del 25 al 28 de desembre el pavelló de Fontajau tornarà a ser un circ estable, produït per Circus Arts Foundation.

Si l'any passat l'espectacle estava basat en el patinatge sobre gel, enguany el fil conductor serà la màgia i les grans il·lusions. Un total de 36 artistes vinguts de deu països representaran dotze números on es podrà veure, entre d'altres, doma natural de cavalls, escapisme, acrobàcies i pallassos.

El director del Gran Circ de Nadal, Genís Matabosch, va explicar ahir en una roda de premsa que el fet de poder partir el pavelló de Fontajau per a la meitat (hi ha unes 2.000 localitats per funció) permet disposar d'un espai molt ampli darrera la pista que es pot usar per deixar-hi els grans aparells que fan servir els il·lusionistes per fer aparicions i desaparicions.

Entre els 36 artistes participants hi ha grans noms com l'il·lusionista Jidinis Magic Co, de Las Vegas (EUA), el Duo Kybalion de Rússia i Argentina que canvien de vestuari en dècimes de segon o també es podran veure les desaparicions sorprenents del cèlebre escapista càntabre Raúl Alegria.

També es podrà gaudir d'un espectacle de doma de cavalls, acrobàcies aèries a càrrec de l'ucraïnesa Olha Hapanovych, el domini de la trapezista italiana Claudia Rossi, el volteig acrobàtic dels etíops de la Troupe Afrika o un muntatge de perxes volants de la mà de la Troupe Shekin d'Ucraïna, que es veurà per primera vegada a Europa.

El Gran Circ de Nadal estrena aquesta segona edició una pista dissenyada especialment seguint el model rus (és de cautxú i té una inclinació de 45º pensat per als espectacles de doma de cavall) i que s'ha construït a Bulgària.

Durant la primera edició -dedicat al patinatge sobre gel- es van aconseguir superar els 17.000 espectadors durant les vuit funcions. Enguany, l'organització ha augmentat fins a nou funcions i espera arribar els 20.000 espectadors. Les entrades s'acaben de posar a la venda.

Matabosch va explicar que una de cada tres entrades que es van comprar l'any passat era de gent de la ciutat però aspira a què el Circ de Nadal sigui un atractiu perquè gent de Barcelona i rodalies i també de la Catalunya del Nord vinguin a Girona amb l'excusa d'anar a veure l'espectacle i ja s'hi quedin a passar el dia.

El Gran Circ de Nadal té un pressupost d'uns 400.000 euros i compta amb el suport de l'Ajuntament de Girona i de la Diputació de Girona. Els preus de les entrades oscil·len entre els 10 i els 45 euros. Matabosch va informar que els ingressos per venda d'entrades suposen un 60 per cent del pressupost. La Circus Arts Foundation és una entitat sense ànim de lucre.

A la presentació, ahir a l'Ajuntament de Girona, també hi van participar la tinent d'alcalde Marta Madrenas i el vicepresident de la Diputació de Girona Albert Piñeira, que van pronunciar paraules d'elogi de la iniciativa.