L'escriptor saragossà Ignacio Martínez de Pisón, establert a Barcelona, va obtenir ahir el Premi Nacional de Narrativa per l'obra La buena reuputación, un guardó dotat amb 20.000 euros que concedeix el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

L'obra premiada és, segons el jurat, "un retrat del món judeoespanyol a Melilla en l'època del Protectorat i el complex desenvolupament d'una xarxa de relacions familiars en el marc d'un relat extens, molt fidel a la tradició novel·lesca".

Martínez de Pisón (Saragossa, 1960), llicenciat en Filologia Hispànica i Italiana, va guanyar amb la seva primera novel·la, La ternura del dragón (1984), el Premi Casino de Mieres.

És també autor de María Bonita (2000, Premi Pedro Saputo), Enterrar a los muertos (2006, Premi Rodolfo Walsh) i de Dientes de leche (2009, Premio Arzobispo Juan de San Clemente). Ha escrit a més d'El dia del mañana (2011, Premi Ciutat de Barcelona i Premi Espartaco) i La buena reputación (2014, Premi Cálamo).

La seva obra ha estat traduïda al francès, italià, basc i portuguès i és traductor dels autors italians Del Giudice i G. Morselli.

Ha participat en antologies i llibres col·lectius com El cuento hoy en España (1988), Cuentos barceloneses (1989) o Aeropuerto de Funchal (2009).