El jugador català dels Chicago Bulls Pau Gasol i els germans Joan, Josep i Jordi Roca, propietaris del restaurant El Celler de Can Roca, van presentar ahir un llibre infantil que pretén fomentar la vida saludable a través de l'esport i l'alimentació, i del qual també n'és autor Marc Gasol. Amb el títol Luis y el Señor Kandinsky (Edebe), els germans Gasol així com els responsables del considerat millor restaurant del món es converteixen en els protagonistes d'una història que ressalta la importància de la cuina saludable i l'exercici físic.

Acompanyats per un grup d'alumnes d'educació primària d'una escola de Barcelona, que es van convertir en periodistes per un dia, el jugador dels Chicago Bulls i els germans gironins es van mostrar «molt il·lusionats» amb el projecte i no han descartat seguir col·laborant junts per publicar noves històries. «És un conte que he llegit diverses vegades i m'encanta com ha quedat. Volem publicar més històries perquè segueixin aprofitant aquest tipus de valors», va explicar l'ala-pivot de la selecció espanyola de bàsquet.

De la seva banda, el xef del millor restaurant del món, Joan Roca, va destacar la importància de «crear consciència» entre els més joves «per menjar sa» i va defensar la necessitat que a les escoles s'ensenyi alimentació, cuina i nutrició.

El 10 per cent dels ingressos que recapti el llibre es destinaran als projectes que la Fundació Gasol realitza amb l'objectiu de promoure hàbits de vida saludables entre nens i joves.

Paraules manipulades

Durant el mateix acte, Pau Gasol va lamentar que «es manipulin» les seves paraules amb fins polítics en «moments d'èxit» professional com el que va aconseguir diumenge passat en penjar-se l'or en l'Eurobàsquet, i va afirmar en tot cas que no s'imagina «una Lliga ACB sense el Barça perquè no ha passat mai». «Hi ha una situació important, rellevant, que dóna molt a parlar per la importància que té. Però jo em centro molt en el que és meu, i les meves opinions són personals i aquí es queden», va opinar.