El cinema Truffaut de Girona dóna avui el tret de sortida a la nova temporada amb la projecció de Desayuno con diamantes (1961). La versió original restaurada i subtitulada del clàssic de Blake Edwards, amb Audrey Hepburn, basada en la novel·la de Truman Capote, ha estat l'escollida per iniciar El Clàssic del Mes, una de les noves activitats que oferirà la sala de cinema de culte. La crítica Imma Merino participarà avui en la presentació de la pel·lícula i el cicle, que recuperarà títols imprescindibles de la història del cinema. Te querré siempre (1954), Els 400 cops (1959) i Cantando bajo la lluvia (1954), completen fins al mes de desembre un cicle ple d'icones del cinema.

D'altra banda, el cinema Truffaut s'apunta aquesta temporada a l'animació infantil més exigent amb el cicle Le Petit Truffaut, una aposta per acostar-se al públic familiar que s'estrenarà amb El meu veí Totoro (1988) el dissabte 3 i el diumenge 4 d'octubre.

El cicle, ple d'estrenes i films actuals, el completen Les 4 estacions al Regne d'Escampeta (2007), Minúscul (2014) i Phantom Boy (2015). En aquest cas, les pel·lícules es projectaran en la seva versió doblada al català i en sessions matinals de cap de setmana d'octubre a desembre.

A més, el Truffaut es convertirà un altre cop en la sala de referència del cinema del Festival Temporada Alta, i projectarà el 6 d'octubre Un dia perfecte per volar, de Marc Recha. El cicle combina estrenes de directors catalans -com L'artèria invisible, de Pere Vilà- amb pel·lícules que troben referència en obres de la programació de Temporada Alta -com el cas d'El matrimoni de Maria Braun. Especialment atractives són les sessions de dues pel·lícules excepcionals com Hic digitur dei (1976) i Tiefland (1954), de Leni Riefenstahl.

Finalment, el Cicle de Filmoteca d'aquesta temporada estarà dedicat a Orson Welles. El dimecres 4 de novembre inaugurarà les projeccions Ciutadà Kane (1941), que comptarà amb una introducció prèvia d'Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya.