S'apaga l'enllumenat públic i, com si es tractés d'un decorat per a La fi del món a Girona, la narració de Joaquim Ruyra, milers d'espelmes s'encenen transformen la ciutat monumental en un laberint de foc que, segons va explicar ahir Yuca Jimenez, de la companyia Carabosse, "serà molt poètic, sense gens de pólvora, i apte per a tots els públics".

L'espectacle Cerimònia del foc, que inaugura el festival Temporada Alta amb una doble funció divendres i dissabte (20.30 - 23.30h), va congregar mig milió de persones el 2013 a Marsella per batejar la Capital Europea de la Cultura. La Policia Municipal ha fet una estimació per a Girona, que Temporada Alta no ha volgut revelar.

S'espera que la gent de fora de Girona es decideixi a visitar uns escenaris que ja coneixen com a visitants de Temps de Flors, uns carrers i places on encara ressonen els passos dels cavalls del rodatge recent de la sèrie Joc de Trons.

"Temporada Alta no és un festival de teatre al carrer, però aquest any inaugurarem amb una gran festa al carrer perquè un dels nostres objectius és portar al teatre la gent que no hi ha posat mai els peus", va explicar Salvador Sunyer, director del festival.

"És una invitació al públic a venir a passejar pel Barri Vell i contemplar el seu patrimoni, ara sota un decorat de foc", va afegir Jimenez, membre d'una companyia que ara mateix té 200 persones treballant tot l'any i és capaç de posar en marxa simultàniament tres Cerimònies del foc a tres punts diferents del planeta.

Mapa del recorregut

Es tracta d'una transformació que utilitza l'encant que de per si ja té la ciutat com a escenografia i que està pensat per rebre milers i milers de persones.

La nit del foc

Font: Temporada Alta

El Capítol de la Catedral ha permès la utilització de l'escalinata de la Catedral i de la plaça dels Apòstols, indrets segur impactants, al costat de l'església de Sant Feliu i el Jardí dels Alemanys.

No hi ha accions teatrals, però en tres punts del recorregut hi haurà actuacions musicals, acció que alimenta l'univers poètic que persegueix Carabosse.

El que crema és cera d'espelma disposada en contenidors metàl·lics sobre les aigües de l'Onyar i al llarg dels carrers i places. També hi ha 19 autòmates que suggeriran un possible recorregut a seguir, tot i que l'organització recomana "abandonar-se a la descoberta". I estan segur que no plourà, i si només plovisqueja ho faran igualment.