El Festival de Cinema de Girona va premiar el film Diògenes, el gos, del gironí Mateu Ciurana, amb dos dels guardons importants: el de Millor Curt i el de millor actor de curtmetratge, que va recaure en el seu protagonista, el músic gironí Gerard Quintana. El festival va finalitzar ahir amb la gala de lliurament de premis, i el de millor pel·lícula se'l va endur Captcha (L'apareill), així com el de millor fotografia i millor música. La millor interpretació va ser, en opinió del jurat, la de Lisbeth Zachrisson. Així mateix hi va haver una menció especial del festival a Nuvem per la seva tendresa i delicat tractament.

La cermònia de lliurament de premis es va celebrar ahir al vespre a l'auditori de La Mercè i va ser presentada per Francesc Puga i candela Anton. Per l'escenari van passar premiats de procedències tan diverses com Brasil, Anglaterra o Finlàndia, a més, òbviament, de catalans i espanyols. Inclús el cònsol britànic a Barcelona va sssistir a la gala, donat que aquest any hi havia una notable representació d'aquell país. Alguns pemiats estrangers hi van ser virtualment presents, en vídeo.

"A la mare que em va parir"

Una de les anècdotes de la nit la va protagonitzar Gerard Quintana, que en recollir el seu premi el va dedicar "a la mare que em va parir", confessant que mentre la bona dona pensava que estava estudiant a la universitat, ell es passava el dia a la biblioteca.

El festival dels Infants (curtmetratges d'animació per a nens i nenes de les escoles de la demarcació, que van votar el seu preferit) se'l va endur Hi, I'm new. El millor documental va ser Història d'un futur i el millor videoclip (la secció tornava aquest any) va ser el de tema Bulkaera, de la banda Erroma. Els videoclips que entraven a concurs s'han pogut veure i escoltar durant els dies del festival a la botiga Moby Disck.