La UdG encara té el termini de matriculació obert i ja ha superat el seu rècord històric d´estudiants matriculats. Segons dades facilitades ahir per la Universitat, en aquests moments, amb el curs acabat de començar, són ja prop de 13.800 els estudiants matriculats de grau, xifra que augmentarà perquè els estudis de màster encara tenen la matrícula oberta i els estudis de doctorat encara l´han d´obrir.

Amb prop de 13.800 estudiants matriculats de grau, se supera ja de llarg la xifra absoluta assolida el curs passat, que va ser de 13.629 estudiants.

L´oferta de grau es complementa amb la de postgrau, composta per 44 màsters i 13 programes de doctorat, que a hores d´ara, amb el període de matrícula encara obert, ja té 1.426 estudiants matriculats. En aquest cas no s´ha superat encara la xifra del 2014, que es va tancar amb 1.500, però és més que previsible que se superi els propers dies i setmanes.

«Estem ja millor del que estàvem l´any passat a aquestes alçades de l´any i les perspectives són bones», va comentar ahir una font universitària, conscient que aquest curs es batrà un rècord històric també en la xifra total de matriculacions. Sumant graus, màsters, doctorats i estudiants residuals del pla vell, la UdG va tancar el curs amb un total de 15.309 estudiants.

D´altra banda, com a novetats d´aquest any, el centre universitari ofereix tres noves propostes de grau: disseny i desenvolupament de videojocs, doble titulació d´Economia i Filosofia, i Fisioteràpia en anglès a Barcelona.

La UdG inaugura avui el nou curs acadèmic en un acte solemne que tindrà lloc a les 12 del migdia a l´Aula Magna Modest Prats -església de Sant Domènec.

La lliçó inaugural, Recerca i producció de coneixement. Responsabilitat i reptes de la universitat en el segle XXI, serà a càrrec de Xavier Antich, professor d´Estètica de la UdG i president de la Fundació Antoni Tàpies.

Durant l´acte, es farà lliurament de medalles al personal jubilat, es concediran els premis extraordinaris de doctorat, i intervindran representants dels tres col·lectius universitaris -estudiants, personal d´administració i serveis (PAS), i personal docent i investigador (PDI)- com ja es va fer per primera vegada el curs passat.