La Fundació Dalí ha anunciat que ha enriquit el seu fons fotogràfic amb la incorporació d'onze negatius inèdits de l'artista realitzats pel periodista holandès Jan Adam Stevens, mort el 1965.

Les imatges, que són el resultat d'una visita d'Stevens al domicili de Salvador Dalí a Cadaqués el 1961, han estat adquirides al fill i hereu de Stevens, Frank Stevens.

Els negatius formaven part de la col·lecció particular del difunt periodista, que es conservaven al seu domicili familiar a Haarlem.

Els fons de la Fundació Dalí compten amb més de 12.000 imatges que comprenen totes les èpoques de la vida de Salvador Dalí, amb instantànies de destacats fotògrafs com Philippe Halsman, Man Ray, Eric Schaal i George Platt Lynes.

El conjunt de fotografies de Jan Adam Stevens, totes elles inèdites, complementa la col·lecció dels anys 60, època de gestació del futur Teatre-Museu Dalí de Figueres i coincideix també amb l'homenatge que el pintor va rebre a la seva ciutat natal el 12 d'agost del 1961.

Stevens va treballar com a fotoperiodista en campanyes militars a Indonèsia i també ho va fer per a la Casa Reial d'Holanda abans d'ingressar a la Marina del seu país com a professional.

A final dels anys 40, l'autor d'aquestes instantànies de Dalí va fundar l'agència de premsa NFP i, actualment, l'Arxiu Nacional Spaarnestad Photo de la Haia conserva 250.000 negatius seus, així com 4.000 fotografies aèries i 18.000 plaques.